10 oktober 2014

Fredagslycka och tomatillo

Tomatillo – en potatissläkting som har gett tomaten dess namn.
Jag är så nöjd med min dag. Jag har intervjuat en tjej som tidigare var en av mina frilansare och som nu har skrivit en ungdomsroman. Dessutom gjorde jag det tillsammans med en fotograf som jag umgås med privat och det var alldeles ljuvligt att åka de sex milen i den höstskrudade naturen och ha trevligt sällskap. I eftermiddag har jag skrivit porträttet hemifrån och njutit av att ha det lugnt och soligt omkring mig.

Nu efter jobbet har jag tagit ett varv i trädgården. Det är så härligt med de varma vindarna. Jag har ryckt upp och ett och annat ogräs, ätit några vindruvor och luktat på de rosor som har slagit ut i veckan. I morgon ska jag koka salsa verde.

Jag intervjuade en konstnär för några år sedan. Det blev början till en mycket trevlig vänskap – det är hon som jag har köpt lockfågeln i onsdagens inlägg av. Häromdagen svängde hon förbi redaktionen med en stor påse tomatillos. Jag har också fått hennes mexikanska svärdotters recept på salsan. Det ska bli väldigt spännade att testa.

I kväll blir det dock helstekt kyckling i lergrytan med potatis, sås och gelé. Ska nog dra upp några morötter ur landet och koka dem till maten. Det blir finfint framför ett avsnitt av min favoritdeckare ”Vera”.

3 kommentarer:

lavendia sa...

Vad spännande med tomatillo. Jag har prövat att odla, men det blev inget. Smakar de som physalis?
Lockfågeln - ja det var ju ingen fågel som lockade till sig något. Som jag trodde först.
Idag har jag också fått en hel del gjort utomhus. Precis lagom uteväder.

Meta sa...

Tänk vad härligt det är med nyfunna vänner och deras tips. det förgyller livet
ha en fin helg
kram Meta

Rosor och Akvileja sa...

Sköna dagar med vänner och bara vara, de är de bästa!
Kram. Åsa