9 oktober 2014

Skörd mitt i höstningen

Jag trodde att det skulle bli en innedag i går. Det blåste och regnade när jag klev upp ur sängen. Men dagen blev allt soligare och ute var det nästan som vår i luften.

Jag passade på att gräva upp doftpelargonerna ur landet samt fuchsiorna anita och nicis findling. Nu är de omplanterade i boden. Jag planterade de återstående plantorna av blå bergvallmo i en rabatt där jag verkligen kommer att se dem blomma och passade på att skörda i växthuset. Är så glad att jag hade en kruka med vilma-tomater kvar. Den stortrivs där inne i värmen och ger rätt bra med goda små tomater.

Jag blev väldigt glad när jag hittade en blommande lupin i eftermiddagssolen. Det ger nästan en känsla av försommar.

Katten brydde sig dock inte nämnvärt. Hon hade bestämt sig för att det var dåligt väder och sov bort nästan hela dagen.

5 kommentarer:

Zäta sa...

Åh, det översta fotot är helt underbart!

Fast jag blir mest sugen på att göra katten sällskap!

lavendia sa...

Vad skönt att få litet bonusdagar. Det har varit fint här också. Idag är det ganska blött men inte kallt.
Du har fuchsior och passionsblommor nedgrävda alltså? Dem skulle jag nog glömma på hösten.

Gunnel sa...

Vi har också haft ett par fina trädgårdsdagar här. Det känns nästan lite vemodigt att det snart är slut med småpysslandet utomhus. Katten är smart. Så ska man klart göra...sova bort de trista dagarna. Kram

Rost och rädisor sa...

Vilken vy Du visar och visst är det lite vårkänsla i ditt inlägg. Snacka om att vi lever i ett avlångt land. Hos Svanå i Boden hade man fått snö i natt, men här är det vanlig höst om än en ovanligt gul.
Ha det så gott i helgen
Anette

Sylvia sa...

Jag har mer varit som missen idag. Inte många knop gjorda. Jag har aldrig planterat Pelargoner i rabatten innan men nu har du fått mina tankar att snurra i huvudet så vem vet. Det kanske blir så till nästa år :)