7 september 2014

Röj i växthus och land

Det är visst inte ofta det blir som jag tänker mig. I går försökte jag verkligen läsa min bok – men jag kunde inte släppa tanken på oleandern som borde planteras och tas in. Jag forsätter att läsa efteråt, tänkte jag.

Sedan var det kört. Efter att ha krukat upp oleandern skördade jag all rödlök och passade på att göra i ordning den pallkragen inför nästa års sådd. Sedan tog jag itu med pallkragen intill och sedan blev det ytterligare två samt nedklippning av växterna i örtkragen.

Därefter plockade jag av all mogen chili och slängde de fina plantorna – vill inte övervintra dem en gång till – det får räcka med mina fem favoriter. Efter chiliplockningen skördade jag de sista tomaterna. Det blev inte mer än någon liter och sedan var det slut. De få gröna som fanns kvar var på tok för få, så då tömde jag växthuset på tomatplantor och passade på att ta ner skuggardinerna när jag ändå var igång. Och så var det förstås ett gäng krukor som behövde diskas.

Bilden visar hur det såg ut i vinterträdgården i går kväll när skuggardinerna hade fått sig en omgång i tvättmaskinen. Nu är de hopvikta och väntar på ett nytt odlingsår.

Måste erkänna att det var väldigt skönt att få så mycket gjort i trädgården medan det ännu är varmt och skönt. Fast allra skönast var att cykla ner till vattnet, simma ett varv och tvätta av sig all jord efter att jobbet var gjort. Tänkt att det fortfarande är 18 grader där nere i viken. Det är fantastiskt!

6 kommentarer:

Rosor och Akvileja sa...

Härligt att få det avklarat.
Tänkte själv så lite i odlingslådorna i oktober. Ha det gott, Åsa

Mia Maskros sa...

Allt går som i en hujj när du sätter fart. Det ena leder till det andra :)

Vad skönt det lät med en simtur! Det är ju otroligt att det fortfarande är så pass varmt i vattnet:)

Trevlig söndag önskar jag dig!

Malin Svensson sa...

Spännande med oleandern! De gånger jag sett vildväxande på tv ser de så himla vackra ut. Du får väldigt mycket gjort :)

Anita sa...

Vilken dag! Jag kan tänka mig att du känner dig väldigt nöjd med dig själv, med all rätt. Själv har jag haft en härlig dag på Bergianska i Stockholm där det var höstfest. Fick äntligen tag i pelargonen Anita. Nu gäller det bara att få den att överleva vintern. Och på tal om Nerium oleander ... du skulle ha sett vilka exemplar jag har sett i Edvard Andersons växthus idag.

Ha en fin vecka!

Kram Anita

Meta sa...

Vilken bra dag du haft och ett bad i sjön på det Kan nog inte bli bättre. Ha det skönt även i den nya vecka
Kram Meta

Högagärde sa...

Visst är det svårt att sluta när man väl börjat. Man känner sig så nöjd efteråt och har roligt under tiden. Kan det bli bättre.

Ha en fin vecka.
Elisabeth