14 juli 2014

England: Great Dixter House

Great Dixter House var vårt tredje stopp på den engelska trädgårdsresan. När jag tittar på bilderna så här i efterhand så har jag lite svårt att förstå att det här var stället jag tyckte minst om, men i verkligheten så är det mycket rörigare och stökigare. Många av rabatterna är lite pytt i panna och huller om buller. Dessutom är det trångt. Jag brukar inte uppleva tråna utrymmen som skrämmande, men här fick jag vid ett tillfälle nästan rusa i väg till en mer öppen plats. Stekhet sol, högväxta rabatter, smal gång och flera meter höga häckar – plötsligt fick jag en känsla av att ligga väldigt illa till om det skulle börja brinna (varför det nu skulle göra det).

Jag blev dock väldigt förtjust i själva huset. Det skulle verkligen ha kunnat användas vid en inspelning av Harry Potter. Och så gillar jag ”the oast houses” – husen med sneda torn för torkning av humle.
 
Så här cool skulle jag också vilja se ut när jag trädgårderar. Är vansinnigt avundsjuk på hatten.

5 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Vilket ställe! Jag tänker på serien Morden i Midsomer eftersom de går i precis nu på flera kanaler.
Håller med dig om att nån rabatt kanske behöver ses över, men ändå...
Allt gott
Anette

Malin Svensson sa...

Åh, tråkigt att höra. Hans böcker är ju så otroligt bra, eller iaf de jag läst. Gillar kokboken med växtbeskrivningar väldigt mycket. Huset är säkert speciellt, väldigt gammalt om jag minns rätt. Men det är klart, det var ett tag sen han gick bort och saker ändras.

Appropå hatten så såg jag någon liknande från Garden Girl i växthuset/trädgårdsbutiken i Hästholmen

Anita sa...

Den hatten vill jag också ha :)

Så lustigt. Jag älskar Great Dixter, både huset och trädgården. Har varit där tre gånger men kanske llite tidigare på säsongen än du var där. Det kanske inte hade hunnit bli lika "vildvuxet" då. Jag håller med om att det är trångt. Ibland får någon lov att backa när man möts på de trånga gångarna. Fast dina bilder skulle du kunna sälja till Great Dixter. Dom är väldigt bra reklam för både trädgården och huset! Jättefnt tagna! Dom fick mig att längta till ett fjärde besök där :)

Kram Anita

lavendia sa...

Jättemysigt hus. Humletornen hade jag inte vetat vad det var. Rabatterna på bild ser inte så röriga ut.
En sådan hatt kan väl inte vara så svår att få tag på. Du kommer att bli så lik!

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Vackra bilder! Kan förstå din känsla. Tycker det är jobbigt när det är trångt och mycket människor :) Hoppas du fick med dig någon ny idé eller nån om hur du inte ska göra i vart fall.

Kram, Carina