15 juli 2014

Snår à la Törnrosa


Bilden visar ”Hörnet som Gud glömde”. Eller var det kanske trädgårdsmästaren? Ogräs växer i alla fall väldigt bra när det får härja fritt i näringsrik champinjonkompost.

Nåväl. Det började med en tupplur förra sommaren. Maken frågade om han kunde såga ner två träd ut mot dungen. De började bli för stora. Jag sa att det gick bra och tog en eftermiddagslur. Jag vaknade en bra stund senare av motorsågsljud och anade oråd. Och mycket riktigt. Maken hade sågat ner inte bara två träd utan fem … när han ändå var i farten.

Jag var inte go att tas med. Jag älskade trädridån och ännu mer den fina portalen som den skapade – en vacker öppning ut mot dungen. Nu fanns ju bara halva portalen kvar. Som hämnd började jag förstås genast att smida planer för vad jag skulle kunna ha där i stället och i våras bestämde jag mig för ett Törnrosa-snår – ju högre och tjockare desto bättre.I söndags blev det en tur till Billbäcks och när vi kom hem hade vi med oss fem rosor – Henri Martin, Flammentanz, Therese Bugnet, Louise Bugnet och Sympathie. Jag var ute efter friska och starkväxande rosor som remonterar, doftar och som helst är rotäkta. Det är ingen lätt kombination, men efter lite kompromissande så blev det den här blandningen i vitt, ljusrosa, starkare rosa och rött.

Nu ska vi bara skaffa en rejäl armeringsmatta att ha som vägg och sedan kan vi gräva ner rosorna. Jag tror att det kommer att bli ljuvligt.

5 kommentarer:

Meta sa...

Det låter ju jätte härligt. Rosor är det vackraste som finns på sommaren tycker jag. Bara lite jobbigt med rosrosten men här kämpar jag vidare med den.
Önskar dig lycka till med planteringen
Kram Meta

Anita sa...

Hm, det kan vara farligt att släppa lös en man med motorsåg samtidigt som man tar en tupplur. Fast ett törnrosasnår tror jag blir helt rätt. Flammentanz köpte jag förra sommaren till en spalje i min röda rabatt. Louise Bugnet har jag haft i många år. Den älskar jag med sina röda knoppar, vita blommor och underbara doft. Lycka till med dina snåriga planer :)

Kram Anita

lavendia sa...

Det kan nog bli bra. Snyggt att se rosorna från två håll, som jag förstår att det kan bli.

Gunnel sa...

En Törnrosahäck tycker jag verkar vara en bra idé.

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Ujuj... ..kommer ihåg när elföreningen hjälpt oss att såga ner två gamla men inte jättestora lönnar. Den ena farbrorn sa - det känns att såga ner 70-åriga träd! Jag fick en klump i halsen...

Ett törnrosa snår blir fantastiskt! Jag fick en parkering :)

Kram, Carina