24 juni 2014

England: Sissinghurst

Förra veckan var Marie med bloggen Mimmis mammaliv och jag i Sussex och Kent och tittade på trädgårdar. Så roligt. Och spännande! Marie och jag kände inte varandra och hade bara mötts som hastigast och gett varandra en kram på Nordiska trädgårdar för två år sedan. Men det fungerade finfint – trots att vi fick klämma ihop oss i en 140-säng med gemensamt täcke i brist på twin beds på stället där vi ville bo.

Jag var mest fundersam på om jag verkligen skulle tycka att det var roligt att ägna flera dagar åt att titta på blommor, jag är ju mer för köksträdgårdar. Men jag har fått blodad tand och vill mer än gärna titta på fler trädgårdar. Dessutom har jag börjat fundera på om jag också ska börja skaffa mig lite fler perenner.

Här är bilderna från den första trädgården: Sissinghurst.

Sådana här vyer får mig att tänka på Beatrix Potter.
Det är så härligt att kunna besöka flera "olika trädgårdar" i en och samma trädgård.


Omkring rosbågen ligger den vita trädgården. Det måste vara fantastiskt att vandra där om natten när blommorna doftar som mest.

Jag vill också ha en mur med klättrande klematis.


Perenner som står tätt tätt är så maffigt.
Återvändsgränd.

Bäst av allt: Cream tea med clotted Cream. Mmm!

5 kommentarer:

Meta sa...

Utflykter är alltid roligt att göra kul men nya bekantskaper.Det ser allt bra härligt ut även om jag då inte är någon älskare av Engelska trädgårdar.( om man vågar säga det)
Ha en fin dag
kram Meta

lavendia sa...

Vad roligt med så mycket fint och att ni kom så bra överens att ni tom kunde dela täcke.
Visa gärna fler bilder.

Le petit jardin sa...

Wow vilken mysig resa och vad spännande att åka med någon man knappt träffas. Ni verkar i allfall haft det bra och massor att se på

kram Kajsa

Anita sa...

Som jag väntat att få ett resereportage från dig. Och det här gick inte av för hackor (konstigt uttryck egentligen). Här finns många favoriter med, Sissinghurst, mur, vit trädgård och cream tea (som jag kan äta trots att jag är laktosintollerant då grädden är så fet ... fast jag tar ett par laktostabletter ändå, utifall :) ). Så roligt att åka med en bloggare du egentligen inte kände innan och att det gick så bra. Och extra roligt tycker jag det är att du fått blodad tand och vill besöka fler trädgårdar och satsa på perenner. Vem vet, kanske vi hamnar på samma trädgårdsresa någon gång i framtiden.

Kram Anita

Mia Maskros sa...

Oj så lummigt och fint! Precis som ett sagolandskap :)

Kram!