8 maj 2014

Grön Alzheimer

Jag har funderat över mina pallkragar och undrat vad jag egentligen ska ha i dem. Verkar ha fått grön Alzheimer. Jag kan i alla fall inte minnas vad jag brukar odla.

En ska i alla fall bli hemvist åt ett par squashplantor, eftersom jag är trött på att ha dem i hinkar som ska vattnas och vattnas och vattnas. Jag har till och med funderat på att odla potatis eftersom jag helt enkelt inte kan komma på vad jag borde odla i mina kragar. Jag har ju redan satt morötter, lök och brysselkål. Och så har jag två pallar med kryddörter. Sen då!?!

Men så läste jag sidan 34 i Eva Robilds nya bok ”Odla i pallkrage” och fick inte bara en utan ett helt gäng kom ihåg-upplevelser. Jag ska ju odla svartkål, isbergssallat, plocksallat, mangold, majrovor, spenat, rödbetor, dill, bönor och majs.

Hm … plötsligt inser jag att antalet pallkragar i min trädgård är på tok för litet. Och dessutom hade jag visst glömt bort att en pallkrage redan är upptagen av vitlök – hur tänkte jag där egentligen? En hel pallkrage med vitlök!?! Det blir nog till att odla mellan raderna. Potatis får jag helt enkelt köpa på torget.

9 kommentarer:

Mimmi sa...

Jag själv känner att det är så många tankar/funderingar och beslut som snurrar runt i huvudet när man försöker få till odlandet så jag måste alltid skriva ned vad jag bestämmer var gång annars glömmer jag hälften.

Hoppas dina odlingar kommer igång och blir bra!

/Camilla J

Meta sa...

Hihi vi har nog kommit till den åldern att papper och penna är bra och sen in i datorn för att inte tappa bort lappen.
Fler pallkragar hos dig då förstår jag.
Ha en fin torsdag
kram Meta

Rosor och Akvileja sa...

Har själv börjat att fundera på detta med mina pallkragar.
De är så små.... Nästa år när vi inte ska bygga garage och gräva för avlopp och vatten....då...då ska jag göra en stor grönsaksodling!
Ha det bäst. Åsa

lavendia sa...

Hmmm, det är förstås det jag också har fått.
Fast jag har börjat dokumentera i datorn (lapparna glömde jag ju var de var).
Det låter väldigt roligt och praktiskt med pallkragar, men som vi har det blir det alltför mycket jobb att ändra.

Malin Svensson sa...

Isbergssallat kan du ju köpa nästan hemma hos dig? Eller ja, i närheten iaf. Du vet där jag bodde förut? Mittemot odlas det isbergssallad, blomkål och broccoli mer professionellt. Jag hade dahlior i mina pallkragar, lite av samma anledning som du skall ha squasch, det myckna vattnandet. I andra kragar har jag haft åkerbär och smultron. Hoppas du har det bra annars. Kram

Mia Maskros sa...

Haha det där låter som jag :-) I höstas hade jag massor av bra planer som jag hade tänkt ut under sommaren. Nu har jag glömt nästan allt ;)

Charlotta sa...

Angenäma bekymmer. ;)
Vad det nu blir till slut så hoppas jag att det växer upp till rika skördar.

Rost och rädisor sa...

Känner igen det där, men i slutänden brukar utrymmet aldrig räcka till.
Numera är det skiss över lådodlingen som gäller för jag vill ju dessutom hålla reda på växtföljden.
Vitlöken går nog åt och ska ska du väl spara till utsäde för nästa år...

Kramen
/Anette

Le petit jardin sa...

Ha,ha,ha det kunde varit jag...därför skriver jag upp varje år, för att komma ihåg. man är ju lätt förrvirrad

kram Kajsa