9 maj 2014

Blyblomman mörknar

Jag älskar min blyblomma. Jag köpte den i somras – ett halvdött och ynkligt exemplar som plantskolan hade stående bakom kulisserna men som jag fick köpa när jag frågade efter just blyblomma. Plantan växer så att det knakar och behöver snart ny kruka. Den blommar ofta i en svagt blå färg som går en aning åt det grå hållet. Men nu plötsligt har jag fått en blomklase som är mycket mörkare och starkare i färgen än de övriga. Någon som vet vad det kan bero på?


4 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Det här var en helt ny växt för mig så jag har ingen aning om vaför den nu kommer i starkare färg, men läcker är den.
Trevlig helg
/Anette

Anita sa...

Vet inte varför den nya blomman blivit mörkare men för mig så är det den som är den vanligaste färgen på blå blyblomma. Min har just den blå färgen, nästan som färgen på sommarhimlen. Men när jag var i Italien förra året såg jag en del som var blekblå med dragning åt grått, precis som din. Det kan ju vara så att den mörkare blå är ursprungsfärgen som börjar komma fram. Min har ännu inte börjat blomma men det beror på att jag klippte ner den helt vilket gjort att den blivit mer tät och busklik.

Kram Anita

Timjan och Kaprifol sa...

Jag har absolut ingen aning. Men jag har i många år längtat och trånat efter blyblomma, i år köpte jag frön som jag sådde och har 3 små plantor som ska bli stora och vackra så småningom. En av de vackraste blommorna som finns.

Annica sa...

Älskar dom men har aldrig haft någon egen min farmor hade ibland. Tycker det är underbart utomlands när dom växer som ogräs :)