15 maj 2014

En stund om kvällen

De senaste dagarna har mina ögon fallit på inlägg både på andra bloggar och på Facebooks trädgårdssidor där folk berättar om sina kvällsrundor i trädgården. Jag hade alldeles glömt bort kvällsrundorna! Hur underbart det är att gå ut i skymningen, känna dofterna, lyssna till fågelsången och verkligen se sin trädgård – jag jobbar ju för sjutton bara i min …

I går kväll gick jag ut till koltrastsången, försökte ignorera hackspetten som långsamt flisar sönder vårt päronträd och bara njöt av den ljumma luften och den stilla solnedgången. Så fantastiskt! Och ännu mer fantastiskt att liljekonvalj i skogsdungen. Öskar att jag vore skomakare!

5 kommentarer:

Mimmi sa...

Det har också varit mycket jobb i trädgården för mig också, men man får inte glömma bort de här rundorna som ger en så mycket, oavsett om de är på mornar, kvällar eller som paus i arbetet. De är ljuvliga och man får ett lugn och en balans av dem. De får gärna innehålla en stund på trädgårdsbänken också. ;-)

Ha en skön dag och tänk på rundan! ;-)

/Camilla J

lavendia sa...

Det är lätt att glömma. För min del brukar det mest bli morgonrundor.
Väldigt fint blickfång på din kvällsrunda.
Ingen fara att bada i Vättern. Huskvarna-Nessie är en lika stor badkruka som jag.

Meta sa...

Jo minsann här regnar det bort varenda tur hinner ut får springa in igen så håller jag på hela dagarna och nu vräker regnet ner.
Ha en fin dag
Kram Meta

LÁrt de Vivre sa...

Mysigt med kvällsrunda i trädgården...känns som jag lämnat bort min trädgård/koloni i glömska den sista månade med regn och en massa andra andra saker...så idag var den en fasa att se hur igenväxt det blivit fort. Ikväll står trädgårdsarbete högt i kurs

Kram Kajsa

Anita sa...

Rundorna i trädgården är viktiga. Det är lätt att glömma dom när man är mitt uppe i avhärdning, rensning och plantering. Men sedan jag kom hem från England så har jag tagit mig flera rundor. Bland annat tittade jag på liljekonvaljerna igår. Inte alls så långt komna som dina men den som väntar på något som doftar gott ... :)

Kram Anita