16 maj 2014

Jag blir så trött

I går efter jobbet tog jag itu med lavendelrabatten som jag har stört mig på i flera dagar. Den såg förfärlig ut – näst intill igenväxt och rufsig.

Någon beskärning av plantor behövdes inte i år eftersom haren fixade det i vintras, men det börjar nog bli dags att byta ut plantorna. De ser allt lite olyckliga ut. Rabatten är inte mer än ett par tre meter och ändå var jag ordentligt trött i ryggslutet när jag hade skurit kanter, rensat, ansat och snyggat till.

Hur jag än försöker så kommer jag inte åt att stretcha korsryggen, så nu undrar jag hur ni andra gör. Eller är det bara jag som ibland känner mig som 150 år efter lite trädgårdsarbete?

9 kommentarer:

Rosor och Akvileja sa...

Jag har haft problem med värk i framförallt i axlar under åren. Har nu börjat gp med gåstavar och tränar med ett gummiband framföt tv:n på kvällarna. Tycker det blir bättre och bättre. Med tanke på att vi ska trädgårdsarbetare lääänge kanske man ska stärka sina muskler även på annat sätt. Ha det bäst. Åsa

Zäta sa...

Just svanken vet jag inte riktigt hur man kommer åt, men vill man stretcha mellan skulderbladen kan man korsa armarna, fatta tag runt en stolpe, kuta ryggen och draaaa- och sträcka. Sååå gött!

Mia Maskros sa...

Att ligga på mage över en pilatesboll tycker jag funka bra, men sen brukar jag även sätta ner mig på knä med rumpan på fötterna (typ) och sträcka mig ner med näsan mot golvet och sträcka ut armarna så långt det går.

lavendia sa...

Du är inte ensam och med åldern blir det inte smidigare. Numera är jag gärna kvar på knä eftersom det är knepigt att komma upp.

Anita sa...

När jag ser dina lavendelplantor så inser jag att mina nog verkligen har gjort sitt. Jag klippte ner dom i våras och visst börjar det komma lite grönt men verkligen med betoning på lite. Det går jättetrögt.

Har inget bra tips på hur stretcha korsryggen. Själv sitter jag på knä och reser mig ofta och sträcker på mig. Ibland sitter jag lite lojt med båda benen åt sidan, stödjer mig på ena handen och rensar med den andra. Det är ganska behagligt men det går ju inte så fort förstås ;)

Hoppas ryggen blir bättre och att du får en fin fredag kväll!

Kram Anita

Rost och rädisor sa...

Jo, det frestar på att trädgårdsarbete... jag brukar böja mig mot marken så långt det går med raka ben och sen rulla upp kota för kota med hjälp av bäckenmusklerna. Funkar för mig.

Trevlig helg
/Anette

Lotta sa...

Du kan få komma hit och måla istället, 8 nya penslar är inköpta så i morgon drar vi igång :-)
Kram Lotta

Sylvia sa...

Jag lägger mig över Pilates bollen och sedan så ligger jag på rygg med benen på en stolsits (benen i 90 grader). Känns bättre för mig efteråt i alla fall men visst känns det i kroppen efter en dag i trädgården. Jag har ju andra besvär med kroppen så mig ser man oftast sittande på rumpan i rabatterna ;)
ha en fortsatt skön kväll :)

Sofia sa...

Yoga! All-in-yoga-appen till iPad/iPhone och Strong back-programmet. Vissa övningar är helt omöjliga för den oviga, men det går att göra enklare varianter (läs: gör så gott du kan utan att tappa kontrollen / böja sönder dig ;-)

Kram//Fia