17 april 2014

Paprika och chili

Ferenc tender
I dag har jag varit duktig och kört en stor kanna med chiligödning och ytterligare en med tomatgödning. Dessutom blev det en kanna med växtkraft till citrusplantorna. Hoppas att de uppskattar omsorgen, för jag är så dålig på att komma ihåg just den biten.
 
Large red Cherry hot

När jag vattnade gick jag även igenom växterna och insåg att jag har frukt på samtliga chilisar och paprikor i vinterträdgården. Längst har paprikorna marconi rosso och ferenc tender kommit samt chilisarna large red cherry hot och purple UFO.

Marconi Rosso

Purple UFO

6 kommentarer:

Lotta sa...

Jösses så fina frukter. Purple UFO ser grym ut :-) Jag har frusit in på samma sätt som du. Peston ska ätas ganska omgående, här brukar vi äta upp den inom 2 dagar. Tror inte man ska spara dem längre. Ha en härlig Påsk helg.
Kram Lotta

Marilyn sa...

Åh så fina de ser ut! Själv är jag lycklig över att mitt stora citrusträd överlevt ett förfärligt angrepp av sköldlöss. Trodde det var slutet för den, men en god vän som är trädgårdsmästare svarade att äsch det är sånt som händer. Var envisare än dem bara...Så det har varit en kamp i vinter, men nu så är den full av nya friska blad :-)

Meta sa...

Det känns verkligen överallt att nu är det på gång allt på en gång. Den lila skulle jag kunna ha bara för att den är så häftig. Så blev valet av Påsklilja hos mig i år, den är så ful så den är kul.(kolla får du se)Är lite trött på alla gulla nämligen
Önskar dig en fin och skön Påskhelg
Kram Meta

LINDA sa...

Vilken härlig trädgårdsmästare, Marilyn :) Härligt att du vann :D

Hoppas att du får en superfin påsk!

Kram
//Linda

Meta sa...

Oj vad du var snabb då jag håller på med de nu kika in senare.
Kram Meta

Ellinor Häggström sa...

Så långt dina chilisar och paprikor har kommit! Gödningen lär uppenbarligen fungera så som de växer... Här ligger jag långt efter, det är tydligt det. :-)
Ha en riktigt fin påsk!