16 april 2014

Jag fick påsklov!

I måndags kväll plockade Lotta ”Vid Vätterns strand” och jag ramslök. Om det inte hade varit för henne så hade jag trott att det var späda liljekonvaljblad, men nix – en vild sorts lök som är så god! Kände mig som en kanin när jag åkte hem och inte kunde sluta äta – blev alldeles grön på tungan.

Kvällen var oerhört vacker ända tills vi satte oss i bilen – då började regnet plötsligt att vräka ner och efter skuren bildades en regnbåge som började i vattnet och slutade på en åker framför en lada. Trots att vi såg hela regnbågen och båda nedslagen så hittade vi dock inte någon tunna med guld.

Det doftade så gott efter regnet, nästan som sommar. Väl hemma sjöng taltrasten likt en näktergal medan den nästan fulla månen klättrade allt högre på kvällshimlen.


Nu har jag påsklov. Jag har just vinkat hej då till lunchgästen som bjöds på fisk- och musselsoppa med färskpotatis och ramslök – jag bara stoppade i lite som jag tyckte och det blev så gott!

Jag är så överlycklig över påsklovet. Hade inte en aning om att jag skulle få långledigt över påsken, så det kom som en överraskning i slutet av förra veckan. Sex dagar att bara njuta.

Och det här är väl påskigt? Att kunna torka lakan i en dunge med vitsippor – våren är så vacker att jag nästan smäller av.

Nu försöker jag bestämma mig för om jag ska ta itu med något i trädgården eller om jag helt enkelt ska krypa in i ett soligt hörn i lä och bara njuta av livet.

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Förändring”.


9 kommentarer:

lavendia sa...

Grattis till ledigheten och att du hittat ramslök. I Trädgårdsmåndags åt de kapris gjort på ramslöksfrö.
Jag har ramslök i trädgården, men eftersom de vissnar ner direkt efter, så vet jag ju aldrig var. Har bara så jag kan ta enstaka blad.
Glad påsk.

Lotta sa...

Jag tycker du ska krypa in i ett soligt hörn och njuta!! Jag tänker iallafall ta det lugnt för jag har GRÄVT upp massor av kers i trädgårdslandet + den enorma renfanan som höll på att ta musten ur mig.....Njuta av ledigheten.
Kram Lotta

Lotta sa...

Ps. Glömde säga att idag upptäckte jag ramslöken på trädgårdslandet - den lever alltså :-)

Malin Svensson sa...

Alldeles ljuvliga bilder! Hoppas du får en fin ledighet!

Mimmi sa...

Jag är gärna med i underbara onsdag. Det kan behövas lite guldkant í vardagen och särskilt mitt i veckan. Att filosofera på bloggen är ju verkligen guldkant. ;-)

Veronica sa...

Det var ju superskönt för dig att få påsklov, bara "sådär"
Jag har vetat ett tag att jag skulle få långledigt! Nu jobbar jag inte förrän på tisdag i nästa vecka!
Och påsken ligger verkligen perfekt i tiden i år... precis nu när det är dags att vårfixa i trädgården och det kommer jag göra...
Ha en härlig påskhelg!

Kram

Huset bakom lindarna sa...

Förstår att du njuter av din oväntade ledighet! Och fint väder ska det bli!
Kan ju inte bli bättre! Felet är bara att det är så mycket som behöver göras när trädgård och all växtlighet vaknar till liv.
Men du får ha en riktigt fin påskhelg och sitt lite där i solstolen också!
Kram/Finas mammis

Anita sa...

Grattis till långledigheten! Och ramslök är ju så häftigt. Gott men också vackert att se när den blommar i vita hav. Och man känner lökdoften på långt håll. Din "lakansdunge" får mig att tänka på barndomen när mammas lakan fladdrade i vinden.

Den gula clivian är ovanlig och fantastiskt vacker. Den har en gul färg som är oemotståndlig. Jag blir lika lycklig när den blommar varje år som när jag ser dom första blåsipporna. Dom brukar sälja dom på trädgårdsmässor så håll utkik. Om det fungerar så ska jag i år försöka ta frö i år så vem vet. Kanske jag lyckas med att få fram småclivior :)

Njut nu av din härliga lååånga påskledighet :)

Kram Anita

Ellinor Häggström sa...

Den här tiden är fantastisk. Det händer så mycket och allt det varma och soliga (förhoppningsvis) ligger framför oss. Underbart!
Njut av din ledighet!