19 mars 2014

Stunder av lycka

Jag vet inte om jag är så bra på lycka. Jag är i och för sig oftast glad, men det är definitivt inte så att jag går omkring och känner mig lycklig hela tiden. Eller jo, jag är nog rätt lycklig – kanske är det så att mycket vill ha mer?

Tänk så skönt det vore att aldrig behöva oroa sig, att inte ta åt sig och att bara låta tråkigheter försvinna upp i tomma intet, att bara minnas det goda och att hela tiden tänka glada tankar. Fast det låter inte särskilt realistiskt att kunna ha det så och ibland kan jag känna mig avundsjuk på människor som är nöjda. För det är nog snarare det jag är mindre bra på – att vara nöjd. Jag vill hela tiden framåt, se mer, lära mig mer, utvecklas och få chansen att testa ännu en grej.

Lycka är att den övervintrade tomatplantan nu når mig till halsen och har fått tomater som än så länge är stora som flirtkulor.

Lyckliga stunder är det dock gott om. En lycklig stund var i söndags när jag kom hem och såg hur mycket sådderna har växt medan grannen på andra sidan skogen skött om dem. Chilisarna har börjat sätta frukt och det är hög tid att plantera om tomaterna. Den sysslan kommer nog att skapa lyckokänslor. Och så besöket på Nordiska trädgårdar i morgon – det blir definitivt en höjdpunkt av lycka!


Vill du också vara med i "Underbara onsdag"? 

Reglerna är enkla:  
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.


Nästa veckas tema är ”Långt borta”.


12 kommentarer:

lavendia sa...

Att ha en perenn tomatplanta måste vara lycka. Och att chilisarna redan kommit så långt.
Nu ser vi fram emot Älvsjö, fast för min del blir det nog inte imorgon.

Malin Svensson sa...

Hoppas det blir bra i Älvsjö!

lavendia sa...

Jo men jag kommer nog till Älvsjö, men inte imorgon. Ska vi bestämma att vi skickar plantorna i början på nästa vecka, så de inte blir liggande i ett kuvert? Jag skickar måndag.

lavendia sa...

Magnoliaknoppen var 3-4 cm lång när jag plockade grenen.

Meta sa...

Ja det är nog så att lycklig kan man vara men det är mer sällan man är nöjd. Härligt att det växer hos dig fast du inte är hemma och pyssla.Det kan du vara lycklig över. Tänk om det hade vissnat ner alt
Ha en fin dag
Kram Meta

Anita sa...

När jag ser din rubrik så tänker jag på en sång vi sjunger just nu i kören, "Det vackraste" där en av textraderna börjar just med "stunder av lycka". Vilken lycka att lyckas övervintra en tomat. Jag tycker det är helt fantastiskt med tanke på hur dom brukar se ut på hösten.

Kanske ses vi på mässan imorgon. Hur tidigt är du där? Jag och min väninna hänger på låset och är bara där till lunch, sedan blir det så mycket folk att trängas med. Men jag gör så att kl 11 försöker jag vara vid Allt om trädgårds monter eller i dess närhet. Om du då är i närheten (jag tror att jag känner igen dig om du fortfarande ser ut som på din bild) kan vi hälsa på varandra IRL. Det vore jättekul :) Om du tittar under min "presentationsflik" på min blogg så kan du se hur jag ser ut. Men jag förstår om du kanske kommer senare under dagen, du har ju en bit att åka. Hur som helst hoppas jag att du får en bra dag, vare sig vi har möjlighet att ses eller ej.

Kram Anita

Veronica sa...

Jag kommer definitivt att komma till AOT moter vid 11... har jag tur får jag träffa både dig och Anita ;)

Annika sa...

Så kul att ha Nordiska trädgårdar att se fram emot! Och att ha en tomatplanta som redan nu har små tomater måste vara lycka!
Ha det gott!
Annika

Grön skön passion sa...

Du blir nöjdare med åldern ...eller kanske det är ren bekvämlighet som då gör att man känner sig nöjd ;-)

Vad kul att du ska fara på mässan. Själv ska jag nog ta en sväng med ett gäng "tanter" nästa helg (Örebro) och förväntar mig då ännu mer lycka.

Stor Vårkram / Therése

Le petit jardin sa...

En människa kan inte alltid vara lycklig hela tiden, för livet går upp och ner för alla människor. Sen ger vissa kanske sken att allt är en fest, men så är det nog inte bakom fasaden. Man kan vara nöjd och lycklig och ändå vara nyfiken och vilja kunna och veta mer. Som min mamma har sagt för att ha roligt måste man också ha tråkigt, och den lever jag på. Fast jag ofta är glad och lycklig och nöjd, men även jag har mina stunder av ledsamhet, frustration och ren ilska

Vad roligt med växtglädje

Kram Kajsa

Törnrosa sa...

Lycka känns pirrigt, glatt, härligt. Nöjd känns stagnerat och tråkigt. I alla fall som ord. Däremot kan man väl vara nöjd med något man gjort, fått till bra eller helt enkelt lyckats med. Men inte nöjd i lång mening. Isch.
Hej från Törnrosa

Rosor och Akvileja sa...

Att vara nöjd är kanske den lates sätt att inte vilja mera...
Man lär hela livet om man vill mer. Men bra att vara nöjd med det man har när det gäller det viktigaste.
Ha det bäst. Åsa