21 mars 2014

Nordiska trädgårdar

Finaste monstern, i mitt tycke.
I går var det äntligen dags för Nordiska trädgårdar. Jag gick upp klockan fem för kunna hänga på låset och det var tur för i år tror jag att det tätnade ovanligt tidigt i gångarna och i parkeringshuset var det nästan fullt när kollegan Micke och jag svängde in vid kvart i nio.
 
Den här måste jag nog härma ... ska bara lära mig att svetsa först.
Vi gjorde ett jobb till tidningen på plats, men var främst där som ”privatpersoner”. Det blev en riktigt trevlig dag, men vi slogs precis som förra året av hur mässan krymper och krymper. Och jag tycker inte att den håller samma höga kvalitet som tidigare. Tyvärr!
 
Men det fanns många guldkorn. Bäst var att träffa bloggvänner som jag tidigare bara haft kontakt med i cyberrymden. Så roligt att få se hur dessa människor ser ut på riktigt och att få kramas IRL. Nu blir det ännu roligare med dessa bloggkontakter. 

Helt klart snyggast på hela mässan!
Jag blev riktigt salig när jag plötsligt fick se en mimosabuske på en vagn. Den fick följa med hem och nu doftar det vansinnigt gott i vinterträdgården. Mimosa fanns ofta som snittblomma hos farmor när jag var liten och jag har alltid älskat de gula bollarna och de den där ljuvliga doften.

Ett annat fynd var en rostig obelisk som jag hittade när jag nästan hade gett upp hoppet och det var dags att åka hem. Men … i sista montern stod precis en sådan som jag letade efter. Den ska genast tas i bruk till klätterpelargonerna som nu har väntat på omplantering ett bra tag.
 
Bilderna är tagna av Mikael Svensson.

5 kommentarer:

Anita sa...

Hej Linda! Tack för igår, det var så himla roligt att få träffas IRL och jag hoppas att vi kommer att träffas igen när du har vägarna uppåt mina trakter. Det var så lätt att känna igen dig, du är precis så där solig, söt och glad som jag föreställt mig dig.

För en dryg timme kom jag hem efter en andra dag på mässan. Det har blivit både pelargoner, fuchsia och kamelia på blomfronten. Fyra par trädgårdshandskar i bra kvalitet för 100 kr kändes som ett fynd. Nu väntar lite omplanteringar men det får bli i helgen. Nu ska jag ta helg själv. Det var väl inte optimalt att kånka på kassar med min musarm men är man trädgårdsnörd så är man :)

Önskar dig en härlig mimosadoftande helg!

Kram Anita

Meta sa...

Härligt att få se lite av mässan hos dig Jag undrar om inte Kistamässan har tagit över en del. den är ju lite senare och då är det mer på gång.
Ha en fin fredag
Kram Meta

Högagärde sa...

Jag som tänkte att jag missade mycket och jag som har längtat så. Då var det kanske tur att man inte åkte.
Ha en fin helg. Elisabeth

Grön skön passion sa...

Nu blev jag påmind om en underbar liten kvist, mimosan, som jag fullständigt "glömt bort" i allt för många år. Måste försöka hitta en kvist och njuta av doften. Hur kan man glömma en sådan härlighet??
Mina väninnor ska till mässan imorgon, lö, men jag avstod och väntar på Örebros trädgårdsmässa. Ska dit nästa lördag och sitter just nu och putsar upp plånboken riktigt så den glänser;-) Hoppas på att hitta nån fin Magnolia eller liknande och givetvis massor av andra små växter.

Stor Vårkram / Therése

lavendia sa...

Du tyckte också hönsfågeln var finast på mässan, vilket jag nog får hålla med om. Vi var igår. Trångt och jag tyckte inte det var lika bra som förra året. Men visst var det roligt att komma dit.