16 mars 2014

Vackrast som bukett

Jag tror att det är så här jag tycker allra bäst om mina amaryllisar – en bukett. Det blir mycket maffigare så än en stängel som sträcker sig så högt upp den bara kan ur en kruka. Jag har också en känsla av att de står sig längre när de klipps av och ställs i vatten.

10 kommentarer:

Meta sa...

Vad kul det var att läsa om dina amaryllis. Jag älskar dom med men det blir bara någon om året, plats ska de ha.
Ha en fin vår nu istället.
Kram Meta

Charlotta sa...

Intressant, jag visste inte att de stod sig så bra utan näringen i löken. Och du har ju så rätt i att det blir maffigare i en bukett.
Ha en fin dag!

Charlotta sa...

Intressant, jag visste inte att de stod sig så bra utan näringen i löken. Och du har ju så rätt i att det blir maffigare i en bukett.
Ha en fin dag!

Annica sa...

Vilken bukett! Mina övervintrade ville inte blomma alls i år :( Dom står i fönstret än ifall dom skulle vara väldigt sega...men sen åker dom ut.

Anita sa...

Jag håller med. Jag brukar alltid skära av mina stänglar och ha som snitt. Om man byter vatten dagligen och förvarar dom så svalt som möjligt på nätterna så står dom sig väldigt länge, minst lika länge (om inte längre) som om dom står kvar i krukan. Det är ju också lättare att flytta en vas än att balansera med en kruka.

Kram Anita

Ellinor Häggström sa...

Det där är ju väldigt läckert! Det blir så mustigt när man samlar ihop klockorna sådär.
Har du provat att hänga blommorna upp och ner någon gång? Man ska kunna fylla stjälken med vatten har jag hört. Själv har jag aldrig provat, och är lite nyfiken.
/E

Sylvia sa...

Håller med dig. Amaryllis är perfekt som snittblomma. Har sett någonstans att de hänger dem upp och ner i ett fönster och fyller på vatten i skaftet. Rätt så coolt. Om jag kommer ihåg det så ska jag testa det nästa år.
Ha en fortsatt skön kväll :)

Marie maräng sa...

Så härliga!

Ha de så gott!
Kram Marie

lavendia sa...

Det är inte dåligt att få till en hel bukett med amaryllis,

Min plats i solen sa...

Vilken ljuvlig bukett Linda! Och jag håller med dig, som snittblomma är amaryllis helt ljuvlig. :)

Sköt om dig!

Kram Lotta