12 februari 2014

Upp och ner

Jag längtar efter att få så tomater, men jag försöker att hålla mig i skinnet. Jag har i och för sig redan sått desserttomaten basinga och supertidiga whippersnapper, men de andra ska jag försöka vänta med i några veckor.

Just nu funderar jag som bäst på vilka sorter jag ska så i år och i synnerhet på vilken sort jag ska odla upp och ner.

Hittills har jag inte riktigt brytt mig om sort och växtsätt när jag har odlat upp och ner, men i år ska jag nog faktiskt försöka tänka på det. För ett par år sedan odlade jag nämligen tiny tiger och tiny tim och de fungerade väldigt bra just som upp och ner- tomater eftersom de växte så kompakt.

Mitt första försök tror jag var med en gardener’s delight och den ruskan var inte att leka med i växthuset – det var nästan machetevarning. Så nu är jag på jakt efter en riktigt god sort med rätt så kompakt växtsätt och jag har tar gärna emot tips.

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är: ”Segt”.


9 kommentarer:

Annika sa...

Läckert med upp-och-ner-odling! Det måste vara en utmaning vid vattning? Och att få jorden att stanna kvar i krukan? Blev nyfiken nu!
Ha en underbar onsdag!
Kram Annika

Anita sa...

Jag har hört talas om att odla tomat upp och ner. Kul att du provat det flera gånger. Har aldrig vågat mig på att prova fast det verkar kul. Har bara ingen bra plats då jag inte har något växthus. Får följa din "upp och ner-tomat" den här sommaren.

Jag odlade förra året en väldigt kompakt tomat som gav enormt med skörd. Den heter Vilma och finns att skicka efter från bland annat Impecta. Jag tyckte den var söt och god. Kanske den skulle kunna vara en passande sort.

Önskar dig en fin onsdag!

Kram Anita

lavendia sa...

Just det. Hur vattnar man? Du får gärna berätta litet mer om upp-o-nerodlingen.

lavendia sa...

Nu har jag läst. Jag ska absolut prova.

Mysan sa...

Rolig grej! och gör ju dessutom att mer yta kan nyttjas. Tiny tim är väl god? Och alltså, jag är svag för gardeners delight ;). Men ett förslag kan väl annars vara de här vinbärstomaterna?

Jag är lite vissen och avstår därför att vara med den här gången.

Kram Malin

Lotta sa...

Har du sett kommentaren jag skrev på förra inlägget? Jag skulle inte odla vinbärstomaten, jag har testat den och den tog över hela växthuset...
/Lotta

Lotta sa...

Har du sett kommentaren jag skrev på förra inlägget? Jag skulle inte odla vinbärstomaten, jag har testat den och den tog över hela växthuset...
/Lotta

Grön skön passion sa...

Är meningen att det bara är skojigt eller finns det andra fördelar??
Håller med Anita om tomaten Vilma.

Kram / Therése

Scaniatjejen sa...

Jag vill gärna vara med i utmaningen men linkup är redan stängd? Länken till mitt bidrag kommer här i alla fall: http://scaniatjejen.se/2014/march/upp-och-ner-en-fotoutmaning.html

Verkar läckert att odla tomater upp och ner men jag förstår inte riktigt hur det fungerar. Hur får man jorden att stanna kvar?