9 februari 2014

Fuchsian rullar ihop sig

Min fuchsia Elinor Leytham har börjat rulla ihop bladen. Inte alla, men några.

Den är ifrån förra året och har växt under lysrör de tre senaste veckorna. Den har fått lagom mycket vatten och jag har kollat efter ohyra både i det gröna och nere vid rötterna. Hittar ingenting.

Jag har ytterligare två krukor med Elinor Leytham från förra året. En bor i ett söderfönster och den andra i vinterträdgården. De har inte alls lika stora och kraftiga blad som den här, men växer väldigt fint. Jag klipper bort knopparna på samtliga, men hade inte hunnit ta bort dem på den här plantan när jag fotograferade.

Kan det vara så att de ihoprullade bladen beror på allt lysrörsljus – det var inte mer än en decimeter till mellan de översta bladen och lampan eftersom jag egentligen solade mina chilisar och bara ställde dit fuchsian på prov. Fuchsior är ju egentligen ruskvädersblommor …

8 kommentarer:

Gela sa...

ÅÅÅ det skulle jag också vilja veta vad det beror på. Har haft så på tomatplantor och nu händer det så på min tomatillo planta som står under en växtlampa... Men tyvärr vet jag inte vad det beror på. Brist på något näringsämne???
Ha en fin söndag/Gela

Meta sa...

skulle kunna vara att det blev för mycket på en gång efter det mörka som vi haft nu. Eller om det finns några små fulingar någonstans på plantan.
Ha en skön söndag
kram Meta

lavendia sa...

Det är alltid trist när det trilskas. Hoppas bara att den kommit litet för nära ljuset.
Grått, grått, blött, blött. Men litet ljusare är det.

Min plats i solen sa...

Jag håller tummarna för att den bara bråkar lite pga ljuset och snart är pigg igen.

Sköt om dig Linda!♥

Kram Lotta

Anita sa...

Hm, kan nog var så då fuchsior, precis som du säger, gillar ruskväder. Men jag tror inte det är någon fara. Den blir nog glad igen om den slipper så mycket solsken :)

Kram Anita

Marie maräng sa...

Så tråkigt hoppas dom klarar sig!

Önskar dig en fin start på veckan!
Kram Marie

Rost och rädisor sa...

Hoppas det löser sig!

Lotta sa...

Det går inte att komma in på "rätt" sida...Hoppas du inte har varit hos sömmerskan än. Jag jobbar alltid onsdagar och torsdagar borta. Jag har skolat om alla kina chilisar idag och har många plantor över om du vill ha.
Kram.