16 februari 2014

Sköna söndag

Jag gillar söndagar. I synnerhet söndagar när jag får vara hemma och det inte finns några måsten. Jag hoppas att det här ska bli en sådan söndag.

Den började i alla fall vackert med en otrolig soluppgång. Men det blåser halv storm. Grannens röda gunga gungade högt utan barn i sig. Det såg nästan lite spöklikt ut.

Jag har stoppat ingredienserna till min favoritgryta i slökokaren och behöver inte lyfta på locket förrän om nio timmar. Innan den är klar ska jag ha sått brysselkål och purjolök – hade alldeles glömt bort att det ska sås nu, men blev påmind i går. Ska nog titta igenom fröpärmen och se om det är något mer tidskrävande som bör på komma ner i jorden.

I övrigt ska jag nog läsa bok på sofflocket, gå ut en sväng, krama katten och kanske somna lite då och då.

5 kommentarer:

Meta sa...

Det är ju till slöande och vila söndagen är till för fick jag lära mig hemma, det är svårt att hålla det.
Ha en go och fin söndag
Kram Meta

lavendia sa...

Det låter som det kan bli en skön söndag. Min är inte heller så arbetstyngd.

Anette sa...

Vilken soluppgång! Tjusigt. Här är det en riktig slappisdag. Vi är ju sporttokiga så det är OS för hela slanten. Du undrade hur jag sår min vallmo. Mycket självsår sig och så plockar jag ju frön på hösten. Sen strör jag bara ut i rabatterna på våren. Täcker inte fröna med nån jord eller så heller och ingen förodling. Ibland köper jag några nya fröpåsar om det är någon särskild sort jag vill ha! Ha en slapp och skön söndag!

Anette

Anita sa...

Purjolök har jag funderat på att så i år. Då är det dags för det alltså.

När det gäller kamelia så vet jag inte hur bra norrläge är. Min står i väster men skuggigt så varför inte prova. Den har ju inte sin blomningstid under sommaren utan vill ju bara vara ute för att växa och sätta knopp inför nästa års blomning. Jag tycker att du ska pröva.

Här har vi inte haft alls blåsigt idag. Jag var ute förut och satte säckväv över min honungsros. Känns nästan lite fånigt men dom har varnat för kalla nätter i nästa vecka och blir det då sol och kalla vindar dagtid så kan det ta hårt på rosorna. Imorgon ska jag sätta säckväv över övriga rosor.

Det låter så himla mysigt med slökokaren. Jag som älskar långkok måste nog investera i en sån. Hoppas maten smakade.

Ha en fortsatt skön helg ... och tack för att du tog reda på vilket avsnitt av Odla det var.

Kram Anita

Anette sa...

Hej igen! Jag sår mina vallmo bland andra blommor för det mesta. Men ibland, som förra sommaren, när jag hade en nyanlagd rabatt som inte växt till sig, så får de ju lite mer utrymme. Det är inga "krusiduller" när jag sår, man tar en näve och strör ut bara. Lycka till :)