8 februari 2014

Morrar lite ...

Jag morrar lite för mig själv. Boken jag skrev om i går gav pysselsug och jag såg i synnerhet den fina bilden på ett litet myrtenträd inslaget i papper med ett fint band om.

Jag ville förstås härma och skulle slå in en minipensé. Det var dock inte så lätt att lista ut hur krukan ska viras in i pappret när det i beskrivningen på hur man ska göra enbart står att pappret är köpt på loppis och att ett band är knutet runt krukan. Här gick det åt många blad ur Gudrun Sjödén-katalogen innan jag lyckades få till en papperskruka som inte vippar på grund av knögglig botten.

Någon som kan tipsa om hur man gör på ett smidigt sätt?

4 kommentarer:

lavendia sa...

Nej, verkligen inte bättre än du har lyckats. Förstår inte vad du tycker blev galet. Den står ju bra.

Lotta sa...

kul med lite pyssel. Har du bestämt när du ska till sömmerskan? Superkul om du tittar in. Jag jobbar borta onsdag + torsdag i veckan som kommer!
Kram.

Rost och rädisor sa...

Gudrun Sjödéns sidor är alldeles ypperliga att slå in krukor i med sina matta, kraftiga blad. Ofta är katalogen färgglad så man har mycket att välja bland om man vill matcha. Det är alltså inte helt lätt att få det snyggt, men jag tycker du har lyckats jättebra! Det knöggliga får man klippa bort när man är nöjd med ovansidan. Jag brukar fästa med frystejp, men vilken tejp som helst går nog bra.

Ha det fint

Trädgårdstid sa...

Jag skulle ha klippt av det som stack ut nedåt på krukan så att det bara var kvar drygt halv bottendiameterns längd. Sen kan man klippa snitt på fem-sex ställen och vika in de fem-sex "flikar" som bildas och fästa med tejp.
Fin blogg!
Kram
Elin