27 februari 2014

Dahlian som vägrade sova

Jag vet inte vad det här är för en dahlia, men det är definitivt inte tal om någon sömntuta. Den har vägrat gå och lägga sig och har spirat hela vintern. Nu har jag ställt ut den i vinterträdgården för ljusterapi – tycker att den förtjänar det efter sin ståndaktighet. Fast den ska få lite extra skydd i några dagar – solen är så snark att växter faktiskt bränns även bakom glaset. Trodde inte att jag skulle behöva avhärda mina växter för att ställa dem här ute. Men tydligen. Hur som helst så ska det bli intressant att se hur tidigt den kavata lilla plantan tänker blomma.

6 kommentarer:

Meta sa...

Det verkar som om det är många växter som vägrar acceptera att de skall vila. Mina pelargoner blommade ju i påsen när jag tog upp dom.
Ha en härlig dag
kram Meta

lavendia sa...

Vad roligt, då kommer ju växten igång litet snabbare. Men det där med för stark sol??!!! Vad menar du - det har vi inte lidit av alls här.

lavendia sa...

Jag tror faktiskt att många har haft sol, men inte vi. Jag läst häromdagen att det bara varit två dagar sol i år hos oss. Men det kommer nog, fast inte idag heller.

Gunborg Uhno sa...

Har väl varit för milt i vinter så den tycker den kan fortsätta att växa.
Kram.

Rost och rädisor sa...

Det var minsann en liten rackare! Flera växter även här som vägrade gå i vila.

Ha en fin kväll
/Anette

Grön skön passion sa...

En växt med stark växtvilja. Hoppas den blir stor, fin och vacker.

Vårkram / Therése