28 februari 2014

Fuchsians lilla hemlighet

Jag gick igenom växterna i boden i onsdags och blev minst sagt häpen när jag upptäckte en stor knopp på min fuchsia white marshmallow. Hur gick det till? Och hur kunde den behålla sin lilla hemlighet så länge utan att jag märkte någonting? Det är ju trots allt en ampel med näst intill kala grenar. Här och där har små blad vecklat ut sig, men inte mer än på fem ställen. Knoppen knipsades förstås genast bort, men eftersom jag inte kunde med att slänga den fick den samsas i en båge tillsammans med blomman för dagen.

http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2014/02/min-hemlighet.html

13 kommentarer:

Ellinor Häggström sa...

Oj, ja det var en överraskning kan jag tänka!
Självklart går det inte att slänga bort hur som helst. Varenda blomma måste tas om hand. :-)
Ha en härlig helg!

Anita sa...

Det väckte minnen till liv. Min första fuchsia för många, många år sedan var en White Marshmallow. Jag var helt betagen i de enorma blommorna. Jag måste köpa en ny vit fuchsia att hänga på bodväggen vid mitt Månskensland (den jag haft ett par år har inte överlevt vintern). Har funderat på vad jag skulle ha men nu kom jag på det. Naturligtvis ska jag återuppleva White Marshmallow. Tack för att du skrev om den så att jag kunde plocka fram den ur minnet igen :)

Ha en fin helg!

Kram Anita

lavendia sa...

Det var en fin knopp som ruvar på sin hemlighet. För du tror att du vet hur blomman kommer att se ut. Men du VET inte, förrän den öppnat sig.
I dagens tidning står att på lördag 1/3, imorgon alltså, visas Kamelian kl 11 - 14. Bara lördag tydligen.

Gunborg Uhno sa...

Dessa runda knoppar gillade mitt barbarn.Hon tyckde det var så kul att klämma på dom så knoppen ploppade upp och visade sin insida.Mormor tyckte inte det var lika kul.
Kram

Marie maräng sa...

Underbar knopp!

Trevlig helg!
Kram Marie

Anonym sa...

Vilken trevlig hemlighet! Finurligt att kunna fortsätta att njuta av knoppen upphängd vid blomman för dagen :)
Ha det gott!/Anna

Meta sa...

Det är härligt med överraskningar.
Ha en fin dag
Kram Meta

Ninnis sa...

Vilken härlig hemlighet....=)

Trevlig helg....!!!

Kram Ninni

lavendia sa...

Angående kamelian. Det är bara vad jag tror - att blomningen inte är så storslagen eftersom de bara har visning en dag. Efter förra visningen trodde de att knopparna skulle ramla. Men en del är väl kvar. Gratta du svärfar istället. Det kommer fler år.
Angående brödet i sillburkarna. Helt vanliga små sillburkar. Man måste smörja burkarna. Jag har försökt med fyrkantiga men det var svårt att få ut bröden.
Jag bakar bara på det sättet då vi ska ha gäster.Ibland bakar jag i lerkrukor (som det ej varit jord i). Vanlig bröddeg. Trevlig fredag kväll.

Högagärde sa...

Men vilken liten söting.
Ha en fin helg.
Elisabeth

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Vilken härlig upptäckt! Spännande att följa den när den vecklar ut sig. White Marshmallow låter ju som en riktig godisbit :)

Ha en härlig helg! Carina

Scaniatjejen sa...

Vilken härlig hemlighet att upptäcka!
Förlåt en okunnig fråga: Varför måste den knipsas bort?

Trädgårdstid sa...

Vilken fin knopp, den ser ut som en väldigt tjusig lampa eller nåt!
Kram
Elin