26 februari 2014

Kära blogg

Jag är så tacksam för min blogg och för allt den har bidragit till. I sommar är det fem år sedan jag började. Maken och jag hade fått bidrag till ett växthus i julklapp av mina föräldrar och i maj det året stod det färdigt. Den försommaren anlade vi även sparrislanden, men annars odlade jag främst i växthuset samt i den gamla sandlådan som de förra ägarna lämnade kvar. 

Jag var jättestolt över min physalis ända tills någon poängterade att det faktiskt var blommande ruccola. Jag skördade min första gurka och odlade så mycket solrosor att grannens sjöutsikt försvann. Dessutom köpte vi en silltunna och en näckros med algblomning och rikets mest full-
belagda barn-
kammare för mygglarver som följd. Gästerna höll för näsan.Men mycket gick bra också och jag fick finfina tomater. Jag virkade hängmattor till mina tre meloner och var så stolt när jag skördade den första. De andra två fick hänga kvar lite för länge och blev oätliga när de näst intill exploderade. Den första var dock väldigt god.

När jag startade bloggen var det egentligen för att jag ville testa att blogga och för att ha en odlingsdagbok. Jag hoppades att jag genom bloggen kanske skulle få ett och annat tips när jag körde fast och inte visste vad jag skulle göra.

Det blev så mycket mer än så. Jag har lärt mig så mycket – både om odling och om fotografering. Jag har fått en egen trädgårdssida i tidningen och bäst av allt – trädgårdsvänner att dela händelser, glädje och bekymmer med, som kan ge råd när något inte vill sig och som gärna byter spännande fröer och plantor.

Så tack kära blogg! Tack för att du gjorde mitt trädgårdsintresse så mycket större.

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"? 

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Surt”.


7 kommentarer:

lavendia sa...

Alla har vi gjort våra misstag. Rucola-physalis var bra.
Vad är det i den stora tunnan? Måste ju få veta allt!

Anita sa...

Jag känner som du, jag har lärt mig otroligt mycket och fått många trevliga bekantskaper via bloggandet. Log glatt när jag läste om din physalis som var ruccola. Ruccola har ju fantastiskt vackra blommor och det är inte fel att ha en planta i en kruka som en vacker växt.

Önskar dig en fin onsdag!

Kram Anita

Lenas trädgård sa...

Och vad mycket vi lärt av dej! Så tack för din fina blogg!
Kram Lena

Anita sa...

Såg hos mig om att dina chilisar är ovanligt stora i år. Samma här. Jag fattar ingenting. Skolade om 4 st igår för andra gången och dom hade ett enormt rotsystem. Fortsätter det här kan vi skörda chili i april :)

Kram Anita

lavendia sa...

Det verkar som om du skrivit om dina citroner, men det kan inte visas. Eller är det bara jag som misslyckas.

Lovisa sa...

Det är sååå roligt att läsa din blogg ska du veta!

Grön skön passion sa...

Ja visst är det härligt med bloggvärlden! Men du vet väl att roculablomman är jättegod att ha i salladen. Och så mycket du testar. Jag själv testade melon en gång men icke blev det något från den.

Vårkram / Therése

Ps. Sorry att jag inte var med föra onsdagen.