12 januari 2014

Vårfint i snön

I dag fick jag vakna till en fluffig trädgård och vita små toppluvor på fågelborden. Marken under är full med domherrar.I går tog jag en promenad och fick se att en massa sly hade sågats ner. Det blev en promenad till i sällskap med sekatören och väl tillbaka satte jag grenar i vatten, städade bort julen från vinterträdgården och gjorde den i stället lite vårlik.

I blomsterboden har jag en kruka med några lökar som jag fick när jag beställde mina amaryllisar. De har börjat växa lite grann, men inte mycket. De är nog dags att ta in nu. I morgon ska jag nog ta en tur till någon blomsteraffär och se om jag kan hitta primulor och ranunkel – snövitt och vårblom är så vackert ihop. I dag fick jag vakna till en fluffig trädgård och vita små toppluvor på fågelborden. Marken under är full med domherrar.

4 kommentarer:

Meta sa...

Nu måste vi nog ta till oss att det är en normal vinter med snö så våren är lite längre bort i mina tankar. Härligt med domherrar vid fågelstugan. Oj redan skott på lökarna.
Ha en fin söndag
kram Meta

Anita sa...

Men så ljuvligt med domherrar. Vi har mängder med fåglar hos oss men inga domherrar. Har sett en hona vid två tillfällen, det är allt. Vet inte om vårt foder inte är tilltalande.

Så vårfint det blev med kvistarna i den vackra tillbringaren.

Jag är nu äntligen tillbaka i "bloggosfären" efter influensan. Den har varit en riktig pärs och fortfarande har jag en hemsk hosta, i synnerhet på nätterna. Hostan kommer väl att hänga med ett tag men i övrigt börjar jag må bra nu.

Önskar dig en fin söndag!

Kram Anita

lavendia sa...

Vad kul med domherrar. Och kvistarna i vasen är fina.
Även här vaknade vi med snö på marken. Inte mycket, men vitt iallafall. Det snöar än.

Cajsas Faster sa...

Jag har "bara" två Domfruar hos mej,men jag har inte lyckats plåta dem.
Vasen är så fin, det ser ut som Lena Linderholm?

Ha en bra vecka, Kram Marie