11 januari 2014

Snö, desserttomat och ipomoea

Så här ser det ut hos mig i dag. Vaknade till ösregn och nollan. Fast om några timmar ska temperaturen börja sjunka ner till minus, så det lär nog bli halt på vägarna.

Måste erkänna att jag är lite besviken. Enligt rapporten skulle det vara minusgrader sedan i natt och snöfall. Jag vill ha stora fluffiga flingor och inte ett isigt regn.

I väntan på snön så glädjer jag mig åt att basinga har tittat upp ur sin plugg. Det är den enda tomaten jag har sått hittills och i katalogen beskrivs den som dessert- och persikotomat. Jag köpte den egentligen till förra året, men upptäckte inte påsen förrän i slutet av sommaren.

En annan uppstickare är ipomoea – blomman för dagen. Om den växer snällt och inte får ohyra så borde jag ha en stor kruka i blom lagom till påsk.

4 kommentarer:

lavendia sa...

Vi har ingen snö än. Ca 4 grader plus och regn. Man börjar bli van.
Har du sått Blomman för dagen i år? Eller har den övervintrat? Som sagt, hoppas den klarar sig från angrepp.
Vet inte vilket håll du bor åt, men Strömsberg ligger ute på landet åt Ljungarumshållet. Alltså söder om Jönköping.

Charlotta sa...

Du låter nästan besviken när du visar din morgonbild. Jag njuter i stora drag jag. Vilken vy! Vilken underbar dov vinterton! Så vackert med kontrasten mellan snön och det bruna fältet. Så fina och spetslika träden är där de står på parad i horisontlinjen.

Sv: Turkos är ju ingen riktig trädgårdsfärg, men det är roligt att höra andras anekdoter om färgen. Fniss, din turkosa plyschdräkt kan jag föreställa mig och den minnesbilden kommer nog aldrig försvinna... :D
Men kanske, kanske finns det någon härute som faktisk har någon blomma i turkos - det vore fantastiskt att få se.

Kram /Charlotta

Lotta sa...

Skitväder....
Mina chilisar börjar titta fram idag :-)
Jag läste att det skulle vara enkelt att odla egen ingefära så om jag vore du skulle jag bums plantera den och se vad som händer!
Karm Lotta

Anki sa...

Håller med Charlotta... bilden är kanonbra! Härliga färger!
Kul att du gillar mina temabilder :) Jag har inte hittat på orden själv - om du klickar på bilden med kameran längst upp i högerspalten så kommer du till arrangörerna av 365...
Kram