13 januari 2014

Vinterträdgården håller värmen

Jag är fascinerad över hur bra vinterträdgården håller värmen. I går snöade det nästan hela dagen. På eftermiddagen var det märkligt nog blå himmel och solsken en liten stund innan det åter mulnade på och började snö. Då sjönk även temperaturen och fortsatte ner till -17,5 grader nu på morgonen.

Jag tillbringade så gott som hela gårdagen i vinterträdgården – en riktigt lat och skön söndag med en bok framför brasan – och trots kylan på andra sidan glaset var det inga problem att hålla värmen uppe.

Det som jag är allra mest imponerad av det inte är något kallras från fönstren. Visst är det aningen mindre varmt precis intill rutorna, men det är ingenting man känner av så vida man inte lutar sig mot dem. Golvet är dessutom alldeles lagom varmt för mig som älskar barfotaliv.

6 kommentarer:

Anki sa...

Härligt! Är bara lite avundsjuk... men bara pyttelite :) Suck...

Lotta sa...

Oj, så kallt! Vi har bara -8,4 (-10,6 tidigare) Sak ta en tur med kameran senare, jag ändrade nämligen en massa inställningar på den igår kväll så jag är lite orolig för resultatet!
Ha en bra dag ( det låter sååå mysigt med vinterträdgården)
Kram Lotta

lavendia sa...

Åh, vad avundsjuk jag blir. Hade jag ett sådant rum skulle jag också kunna tillbringa en hel dag där. Plantera om en växt, så litet frön, sitta och sy på maskinen och titta ut på snön, läsa litet osv. Det kan man göra inne också, men det är LJUSET man vill åt.

Sylvia sa...

Vilken lycka att ha ett sådant rum. Förstår att du sitter där och myser så fort du får möjlighet. Mys på bara :)

Törnrosa sa...

Så härligt det låter!
Kram från Törnrosa

Le petit jardin sa...

Jag hör att du har det ju hur bra som helst, även med en himla massa minus utanför.

Mysigt!!

kram kajsa