26 januari 2014

Jag är så nöjd!

Egentligen vill vi inte ha varken lameller eller gardiner i vinterträdgården. Men när solen tittar fram och luften blir tjock av värme så inser vi att det är ett måste. Tyvärr så har vi inte ens kunnat föreställa oss något som skulle kunna bli snyggt, så vi bestämde oss för att i vår hänga upp skuggväv i väntan på att finna den perfekta gardinen.

Men nu slipper vi det. Jag var nämligen på tapasparty i grannbyn i fredags och fick se en enkel tunn gardin med knytband upptill. Helt perfekt – som skuggväv, fast snygg och lätt att hänga upp och ta ner igen.

Dessutom finns gardinen fortfarande att köpa och är nedsatt till reapris! Upptäckte också att modellen fanns som extra lång, så det blir även en uppsättning till växthuset där den ska få agera skuggväv på våren innan vinrankans blad har växt sig tillräckligt stora.

7 kommentarer:

Sylvia sa...

Se där!Plötsligen så dyker den perfekta lösningen upp. Det gäller bara att "orka" vänta ;)

Annica sa...

Vad fint ni har och katten är också fin :)

Lenas trädgård sa...

Vilket tips! Har i höst slängt vår väv, som varit med i tre säsonger(med tvätt emellan(). Nu hade katten hängt sig i klorna i en längd, väven slängdes. Jag har tänkt att köpa silduk, men lite dyrt, tycker jag nog...Så nu vill jag veta var kan jag (kanske?) hitta de tunna gardinländer du ska ha?! Jag behöver långa längder i växtlusthuset.
Kram Lena

Lenas trädgård sa...

Hej hopp! Tack för uppgifterna om gardinerna! Beställda och på väg - även till mig! Tack, snälla! Och så slipper jag sy/fålla! Bara att hänga upp, när vårsolen börja skina!/ Lena

lavendia sa...

Har du bekymmer med för mycket sol. Det har INTE jag. Jag fryser om bena, tillika om armar och hals.

Högagärde sa...

Å där vill jag sitta och njuta vilken dag som helst på året.
Elisabeth

Malin - I min trädgård sa...

Vad underbart med en vinterträdgård, och det lät ju väldigt vackert med gardinerna.

Ha en bra vecka!