7 december 2013

Vinterns vackraste blommor

Det är full fart vid fågelbordet. Blåmesarna och talgoxarna är flitigast tätt följda av de små gråsiskorna. Nötveckan och titan är också morgonpigg. När de inte nappar åt sig frön sitter de som små julkulor i adventsgranen precis intill. Grönfinkarna, gulsparvarna och domherrarna är lite segare och verkar vilja dra sig på morgonen. Men alla försvinner snabbt när koltrasten plötsligt vräker sig ner i snön och hela gänget med nötskrikor tar plats. Det är bara hackspetten som tar det hela med ro. Men var är steglitsen, stenknäcken, korsnäbbarna och stjärtmes? Jag saknar dem vid fågelbordet och hoppas att de snart hittar hit.

6 kommentarer:

ulla laiho sa...

Vilken vacker bild! Det är verkligen roligt att betrakta småfåglarna. Korsnäbb och snösparv har jag aldrig sett i vår trädgård men de övriga har dykt upp till och från.

lavendia sa...

Ja det var verkligen vackra blommor. Att du lyckats få med så många på en bild.

lavendia sa...

Jo, jag har massor av lavendel i trädgården. Hela mitt trädgårdsland är omringat med lavendel. I många år hade jag smultron där.
Jaså kalopsen blir lila av lila morötter. Jag bakade bröd med rödbetor o morötter som "färg". Rödbetsdelen blev lika gul som morotsdelen. Jag gjorde ett flätat bröd.

lavendia sa...

Jag skrev en kommentar till, men den har tydligen fallit bort. Jo, jag har massor av lavendel. Runt mitt trädgårdsland har vi en lavendelhäck. Där hade vi vita smultron förut.

Grön skön passion sa...

Oj! vad mycket fina inlägg du hunnit med. Här står det mera "still" med just inläggen men så fick jag stor lust att berätta lite om fågellivet. Så Vi har liknande inlägg..hihi...och jag kan tala om att Stenknäcken finns ju hos mig ;-)

StorKram / Therése

Anita sa...

Dom verkar trivas bra i sitt hus! Och du ... vilken jättebra bild! Skärpa på alla, till och med dem med vingarna utfällda. Du ska se att dom andra kommer snart. Det har ju varit en mild höst så dom har nog haft mat i naturen.

Kram Anita