6 december 2013

Jag älskar vinterträdgården!

Vilken dag! Snön har kommit farande i stora sjok kring knuten. Jag har jobbat hemifrån, men gjorde en intervju i eftermiddags – det var läskiga tjugo minuter till den adressen (testade bromsarna en gång och bestämde mig för att inte behöva använda dem igen).

Samtidigt har det varit väldigt mysigt att sitta och skriva i vinterträdgården (jag lovar att sluta tjata om den senast 2016 ;). Med alla spottarna tända och ljuset utifrån känns det nästan som sommar även en grå dag som den här. Nu när det är flera minusgrader ute så är dessutom golvet varmt och skönt att gå på.

Kan inte förmå mig att ”gå in” trots att det är mörkt ute. Det är så trevligt att sitta här framför brasan och titta på växthuset som allt mer täcks av snö. Hoppas nu bara att det mojnar till i morgon och att solen tittar fram. Det vore väldigt härligt!

10 kommentarer:

Inger Marie sa...

Så herligt!
Jeg som du elsker hagen også om vinteren:)
Nydelig og stemningsfullt hos deg:))
Ønsker en fin helg:))

Lotta sa...

Snacka om HÖG mysfaktor! Tror det blivit kallare här också för nu har det slutat rinna på fönstren.
Ha en skön helg.
Kram Lotta

Lenas trädgård sa...

Mys på, du! Vi andra är inte alls avis!...
Kram Lena

Meta sa...

De har ju lovat oss det så jag hoppas att det är sant.
Ha en fin lördag
kram Meta

Sofia sa...

Kul att du njuter så av din vinterträdgård! Imorgon ska det bli fint så jag hoppas på en springtur ute och Liseberg på kvällen! Apropå chokladkalendern, kanske jag kan få dig sugen igen - den fanns i flera varianter, med ljus choklad i åtminstone den ena :) Kram//Fia

Sofia sa...

Jo, det blåste ordentligt igår, i natt och idag. Först nu har det mojnat. Vattenståndet i älven var 1-1,5m högre än normalt när jag åkte färjan. Med våra gamla fönster skallrade det rejält i natt och nu har vi isfläckade gator :-( Kram//Fia

Annika sa...

Så stämningsfull och vacker bild! Jag vill också ha ett växthus (bara lite avis på ditt växthus och din vinterträdgård)! Växthuset är verkligen ett smycke året runt!
Kram Annika

lavendia sa...

Mmmm, vad mysigt. Jag vill också ha det så. Men jag har det ju mysigt och varmt vid symaskinen också.

Rosor och ruiner sa...

åh, så mysigt, och vilken utsikt mot växthuset, förstår att du sitter och njuter!
Kram Gunilla

Anita sa...

Jag förstår dig, jag skulle inte heller vilja gå in i "riktiga huset". Och så mysigt med det upplysta växthuset. Vilken stämning, vilken känsla, vilken mysfaktor. Njut och "tjata" så mycket du vill om din vinterträdgård. Jag gillar att läsa om den :)

Kram Anita