27 december 2013

Citronen vill blomma

Mitt citronträd var rätt gulbladigt när jag ställde in det i vinterträdgården för snart en månad sedan. Nu har bladen en helt annan nyans och nu är det plötsligt översållat av knoppar. Hoppas att trädet kommer att fortsätta att trivas där ute och att blommorna snart slår ut och sprider sin doft i hela rummet.

8 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Kommer snart att dofta underbart.
God fortsättning

Meta sa...

Ett sånt skulle jag vilja ha spännande att följa det och se hur det går.
kanske det blir ett till nästa säsong.
Ha en fin dag
kram Meta

Annika sa...

Mmm så fräscht med citrondoft i vinterträdgården! Blir spännande att se om det får blommor och sedan citroner.
Ha det gott!
Kram Annika

Anita sa...

Jag lovar att du kommer att få njuta av underbar citronblomsdoft. Mina citrusträd sätter ofta knopp under vintern och dofterna när man kommer ut i uterummet är bara så ljuvliga. Mitt största citrusträd har just nu ett 100-tal frukter på gång och det lilla trädet har börjat få knopp.

Ha en fortsatt bra dag. Jag jobbar för fullt med min årskrönika. Befinner mig just nu i juni :)

Kram Anita

Fröken Kråknäs sa...

Vad härligt med knopp i citronträden. Yngste sonen planterade två citronkärnor i varsin kruka för snart åtta år sedan. Vi har hållit dem vid liv, men inga blommor. Just nu är en jobbig tid för dem med torr inomhusluft, men det är det vi har att erbjuda. När de kommer ut på sommaren hoppar de nästan av glädje i sina krukor.

Gott nytt år på dig!
Kram Katarina

Malin Svensson sa...

Hoppas det vill sig med blommningen! Det är verkligen underbart med just dem. :)

Du frågade hos mig om vi måhända är nästan grannar irl. Jag skrev något litet som kommentar. Men vill du veta mer kan du väl isf maila? malingabriellasvensson@gmail.com

lavendia sa...

Åh, vad härligt att knoppar börjar visa sig redan. Jag har också en citron (och en apelsin) men de står i mörker och kyla i garaget, så jag får nog vänta. Förra året blev det lusinvasion när jag tog in apelsinen (citronen hade jag inte då). Lycka till!

Tant Otteskrufv sa...

Lyckliga du! Jag väntar fortfarande på vårt träds första blomning...det har passerat 10-årsdagen så jag börjar ge opp hoppet. Får väl köpa ett istället.