25 december 2013

Underbara onsdag

Men vad tänker jag med? Har visst hela hjärnan proppfull med knäck, julskinka och långkål. Det är ju underbara onsdag och det kommer jag på först nu!?!

Maken och jag ägnade förmiddagen åt att fixa en trevlig julmiddag som vi åt tillsammans med mina föräldrar. Vi har skålat i hemgjord fläderchampagne, ätit gott, promenerat, värmt oss med glögg från Ölands skördefest och fikat.

Nu har föräldrarna åkt hem och juldagen lider mot sitt slut. Jag intervjuade nyligen en man som går i pension till sommaren. Han såg verkligen fram emot sitt sista halvår och sa att han bara skulle mysa och njuta eftersom själva förväntan oftast är ljuvligare än det förväntade. Och lite så är det. Julen är jättehärlig, men den går över så förfärligt snabbt. Just därför älskar jag adventsveckorna med alla sina julkänslor och förberedelser, förväntningar och längtan.

Fast nu ska det blir riktigt skönt att bara skrota omkring utan några åtaganden. Kylskåpet är fullt av godsaker som bara är att ta fram när det börjar knorra i magen, jag har böcker att läsa och i går fick jag en låda med akrylfärger av mina svärföräldrar. Av mina föräldrar fick maken och jag en crock pot som jag är sugen på att testa och så har jag fått en superfin mandolin som jag är väldigt nyfiken på. Jag har ännu inte hunnit titta närmare på grejerna, men det får nog bli i morgon. Resten av kvällen ska gå i den allra slappaste slapphetens tecken. Möjligtvis sträcker jag då och då ut handen för att vända blad i boken eller nappa åt mig en lakritsknäck.

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Planer”.

5 kommentarer:

Annika sa...

Det är något speciellt med juldagen - dagen efter det stora firandet! Jag njuter! Idag har vi varit bortbjudna på julmiddag, i morgon och på fredag likaså! Så jag skruttar mest runt, äter rester och godis och har det bra. Inte konstigt att du glömde bort att det är onsdag! Helgdagarna förvirrar, och det är precis som det ska vara!
Kram Annika

lavendia sa...

Det låter ungefär som mitt firande. Inte för mycket, men absolut inte för litet. Nu kan man skrota några dagar innan man förbereder nyår.
God fortsättning!

Anita sa...

Låter som om du haft en härlig jul så här långt. Hoppas du kan gå omkring och bara mysa och ta det lugnt nu. Låter härligt med den hemgjorda fläderchamagnen. Och en mandolin är ett fantastiskt hjälpmedel. Jag tror att du kommer att gilla den.

Jag har inte själv hunnit blogga speciellt mycket. Nu håller jag på och ställer ihop min årskrönika för 2013. Det är alltid så intressant att titta tillbaka på året som gick. Och minnas allt man glömt. Jag skrev nyss ett "God fortsättning" -inlägg och det fick bli mitt bidrag till Underbara onsdag ... även om jag la ut det på torsdagen :)

Ha nu en riktigt skön fortsättning på julen!
Kram Anita

Meta sa...

Det är mysigt att fira med föräldrar så länge de kan vara med, därför åkte vi till farfar iår som inte orkade åka till oss.
Ha en fin annandag
Kram Meta

Sylvia sa...

Crock pot? Får nog ta och "googla" på det. Kan nog inte hålla mig tills du förklarar för mig vad det är för något. Kul att lära sig något nytt :)
Skönt med en slappardag.Annan dagen är nästan den bästa på hela julhelgen.Man kan bara gå runt å mysa.
Mys på nu :)