22 december 2013

Adventsfest i vinterträdgården

I går hade vi glögg- och adventstapasfest med grannarna. Det var jättetrevligt, fast kanske inte riktigt som vi hade tänkt oss.
 

Ena grannparet låg hemma i sängen med feber, täppta näsor och ögoninflammation, så vi blev bara två par. Komiskt nog så var det nog det sjuka paret som skulle ha gjort flest matiga tapas, så det blev mycket sötsaker – fast jättegott och vi blev proppmätta! Det var en trevlig kväll, men snart får vi nog ordna en ny tapasfest och hoppas att alla håller sig friska.Själv är jag på bättringsvägen, även om det är lite täppt. Torsdagen och fredagen var tunga dagar, men nu har det onda i halsen försvunnit och febern släppt. Skönt att krassligheten kom i veckan som var och inte väntade till själva julveckan.

Kvällens meny:
Hemgjord fläderchampagne
Hemgjord glögg
Köttbullar med citronsås
Prinskorv
Färskostfyllda laxrullar med pepparrot
Parmaknyten med färskost, basilika och soltorkade tomater
Baconlindad brysselkål
Rostad mjuk pepparkaka med ädelost och färska fikon
Kex och ost Cake pops – två varianter
Basilikamarinerade apelsinfiléer
Aprikoser fyllda med mascarponeost och hackade pistagenötter
Olika sorters knäck
Biscotti

4 kommentarer:

Lotta sa...

Alltså...får man verkligen fresta andra med så här mycket godsaker när det snart är läggdags, snålvattnet har verkligen runnit till nu :-)
Så gott det låter och så mysigt du gjort i vinterträdgården. Hoppas du är helt kry i morron. Här fixas det för fullt och första barnet har anlänt hem - härligt!
Julkram.

Anki sa...

Hej... och tack för din kommentar hos mig :)
Vilken härlig festkväll det blev - synd bara att inte alla kunde vara med... och vilken fantastisk meny!
Grattis till boken du hittade i bokhögen! Den hade jag gärna hittat också :)
God Jul!

Unknown sa...

Ååå, det är precis så fint som jag trodde där jag låg och tyckte synd om mig själv. Om det finns någon skvätt fläderchampagne kvar kommer vi gärna en annan kväll :) Kram L

Anita sa...

Oj, vilken lista med godsaker. Det vattnas i munnen. Det verkar att ha varit en härlig fest, synd bara på de sjuka grannarna. Men maten verkade ju räcka till ändå :) Skönt att höra att du själv är på bättringsvägen.

Du frågade hos mig om mitt citrusträd. Det är inte ett citronträd och jag vet dessvärre inte vilken sort det är. Dom ser ut som små apelsiner. Men ett citrusträd är det ju och dom sköts säkerligen på samma sätt. Jag har faktiskt två och det du ser på bilden är mitt minsta träd som nu är två år gammalt. Det andra är närmare 10 år och ännu högre och framförallt har det en kraftig stam. Jag låter dom stå ute hela somrarna. Dom fungerar som rumsavdelare på vår altan. I september, eller innan första nattfrosten, tar jag in dom i vårt uterum. Där står dom hela vintern i ca 7-10 graders värme. Under sommaren växer dom ganska kraftigt och varje vår klipper jag in grenarna kraftigt för att dom ska bli riktigt förgrenade och täta (jag använder dom ju som rumsavdelare). Det funkar bra på den här sorten men jag vet inte om man ska göra det på just citron. Just den svala övervintringen tror jag dom mår bra av. Innan vi hade uterummet hade jag det ena inomhus under vintern men med tillskottsljus. Det fungerade också bra men jag tror att om man har dom inomhus är det extra viktigt med extraljus. Det var väl ungefär allt. Vet inte om det var till så mycket hjälp men nu vet du i varje fall hur jag sköter mina citrusträd. Kanske du kan ha ditt citronträd i vinterträdgården, i det svalaste hörnet. Där är ju ljust och bra.

Nu ska jag åka ner och hämta vår julmat vi beställt :)

Önskar dig en riktigt God Jul!

Kram Anita