23 december 2013

Domherre på julbad

Den här lilla gynnaren kom på besök i dag. Helt obekymrad satt han under fågelbordet mitt i solen som om det inte fanns en endaste rovfågel kvar i världen. Efter att ha ätit en bra stund, skuttade han förbi adventsgranen och satte sig på kanten till näckrosbaljan. Och nämen, tänka sig! Han tog sig ett juldopp. Har aldrig sett en domherre bada förut. Därefter återgick han till godsakerna under fågelbordet. Känner mig så välsignad som fick uppleva den finfina fågelstunden.

5 kommentarer:

Annika sa...

Å de är så fina! Vi hör deras mesiga små pip och ibland kommer de fram och äter på marken nedanför fågelbordet.

Fåglarna bereder en verkligen glädje! Så här års är de en fin färgklick, och på försommaren får vi följa fågelföräldrarnas hårda arbete att föda sina ungar. För att inte tala om all vacker fågelsång! Jag är lite "nyfrälst" när det gäller fåglar och tycker det är kul att lära mig olika arter.

Ha en riktigt fin jul!
Kram Annika

lavendia sa...

Jag ser aldrig domherrar numera. Ännu mindre badande sådana.
Vilken fin tillställning med grannarna i förra inlägget. Synd om de som blev sjuka. Men det lät inte som ni behövde vara hungriga trots att de inte kom med sin mat.
Vilket mysigt rum! God Jul!

Malin Svensson sa...

De är så vackra domherrarna! Såhär års, nästan som julkulor. Men jag tycker de verkar ha blivit färre med åren? God Jul!

Helens trädgård sa...

Underbara domherrar som lyser så vackert rött.
Ser att du har en grön jul. Här är den vit.

Önskar dig en skön och fridfull God Jul!

Anita sa...

Vilken fin julhälsning. Domherrarna är så vackra. Jag har (hade) aldrig sett någon här trots att vi bott här i 16 år och jag alltid matat fåglarna. Men igår, när vi höll på och satte ljusen i julgranen så fick jag plötsligt se en domherrehona (domfru kanske :) ) Hon smakade lite på maten och flög sedan iväg. Jag blev så glad. Nu vet jag att dom i varje fall finns i närheten. Kanske jag får ett besök idag, på självaste julafton.

Önskar dig en riktigt fin julafton!

Kram Anita