20 november 2013

Före solen

Finns det något vackrare ljus än det i gryningen? När världen fortfarande är lite mjölkig och otydlig i konturerna och morgonen ännu inte har gnuggat sömnen ur ögonen.

Det händer att jag går upp riktigt tidigt för att fånga det där ljuset. Precis som morgonen förra sommaren när jag tog den här bilden.

Den morgonen var så vacker att jag fortfarande bär med mig den i minnet. När bilderna var tagna gick jag tillbaka in, åt frukost och somnade om.

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”. 

Nästa veckas tema är ”Skymning rår”.

3 kommentarer:

Anita sa...

Tänk, det var precis det jag tänkte förra onsdagen när jag såg ditt val av tema den här veckan. Gryning. Bara ordet är vackert. Jag gör precis som du, går upp för att fånga gryningen. Det låter så härlig med din gryningsmorgon när du fångade din vackra bild. När jag förstor den ser jag tydligt spindeltråden, dom som man brukar se så där tidigt på morgonen.

Jag hade tänkt tolka temat på samma sätt som du men månen kom i vägen ;)

Ha en fortsatt underbar onsdag!

Kram Anita

Anita sa...

Jag har svarat på dina frågor hos mig men jag vet inte om du läser dom så jag kopierar in hela svaret här hos dig också :)

Här kommer det ...

Har man ett riktigt tele och stativ så skulle man kunna få enormt fina månbilder en sådan här kväll när månen är ”ovanligt stor”. Jag är väldigt förvånad att de här bilderna blev så pass bra som dom blev. Den översta bilden är tagen med det kit-objektiv (Canon EFS 18-135, 3,5-5,6 IS) som följde med kameran (Canon EOS 550D). På slutet slängde jag på ett tele 70-200 mm (som de sista två bilderna är tagna med) men det var för klumpigt och nästan alla bilder blev jättesuddiga … utom de jag lagt ut här. Alla bilderna är tagna med slutartid 1/250. Den översta med bländare 5,6 och de andra två med bländare 4. Orsaken till att dom inte blev alltför skakiga är nog att jag kunde stödja mig på fönsterbrädan när jag tog dom.

Kram Anita

Sofia sa...

Lite förvirrad (konstant tillstånd idag verkar det som...). Är det från och med idag till nästa tisdag som temat "skymning rår" gäller?

Ja du, det var inte roligt när Sverige spelade sista kvalmatchen mot Tyskland och hantverkarna hade kapat matarkabeln, vilken försörjer både modem och tv... Det blev till att lyssna på matchen via analog radio :)

Så gott med lussebullar! Har köpt hem jäst och smör inför julsäsongen för att klara både lussebullar och allehanda julgodis.

Kram
Fia