18 november 2013

Skitigaste växthuset

Förra helgen var det druvorna som togs ner. I går hade jag inte alls tänkt greja i växthuset, men vem kan låta bli trädgårdsarbete när solen strålar från klarblå himmel och det känns som vår i luften?

Inte jag i alla fall. Jag drog ner alla löv från vindruvan, beskar den och band upp grenar som hängde för långt ner. Sedan sopade jag bort alla löv från golvet och dammsög noggrant.

Nu behöver jag inte tänka på vindruvan förrän i sommar. Däremot är växthuset i akut behov av en omgång med ljummet såpvatten spetsat med ättika. Men det får bli en annan dag – hoppas nu bara inte att det här var årets sista helg med plusgrader.

8 kommentarer:

anemonen sa...

Svar till dig. Jo den är god men den är inte söt utan lite strävhet kan kännas som eftersmak, men det gillar jag och så kan du ha någon sås till t ex hallon, jordgubb eller som jag söta hela blåbär. Lycka till

Anita sa...

Man känner sig otroligt nöjd med sig själv när man gjort något nyttigt ... som att fixa med vindruvorna t.ex. Fast det här mildvädret kan ju inte hålla i sig hur länge som helst. Endera dan slår det väl till med både snö och kyla. Men jag känner mig hyfsat klar. Ska bara göra några mer täckbarkskorvar att ha och täcka rosor och andra känsliga växter med. Det får bli någon dag den här veckan. Håller tummarna för att du hinner tvätta växthuset innan vintern anländer.

Ha en skön kväll!

Kram Anita

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Var också i växhuset igår och fixade. Ja det har väldigt smutsiga glas så det får fixas den.
Ha nu en fin start på veckan från Maria

Meta sa...

Tur jag inte har nåt att göra rent i år det får bli nästa år.
Ha en fin tisdag
Kram Meta

Högagärde sa...

Oj, oj, oj, nu påminner du mig om vad jag också borde gjort igår. Jag var ute och njöt jag med men har visst lyckats förtränga att jag inte var klar än.

Elisabeth

Le petit jardin sa...

Duktig du varit, hiopps verkligen det blir fler bra helger, så du fixar till ditt växthus innan vintern slår på

kram kajsa

ormbunke sa...

Visst får man en extra kick när solen skiner. Gillar dina trisscirkelblommor.

Anonym sa...

Hej Jag skulle vilja intervjua dig i en trädgårdstidning på tema växthus. Hur får vi kontakt? vill du mejla mig på temp.tradgard@formapg.se

Vänligen Sophia