18 september 2013

Höströj och russin

Vilket fantastiskt väder! Morgonen var disig och kall, så den tillbringade jag framför brasan. Men framåt lunch kom solen och i eftermiddag har den värmt riktigt gott. Fast hu så kallt det har blivit på nätterna.

I växthuset är allt som det ska, men det känns som om det är dags att börja hösta trädgården på allvar. Lite pö om pö så att det inte blir för jobbigt på slutet. I dag har jag hämtat amaryllislökarna i dungen, ansat dem, vattnat igenom ordentligt och ställt dem i ena fönstret i boden. Jag har diskat krukor och minifågelbad och slängt sommarblommor som definitivt ser ut att ha gjort sitt. Skönt att ha kommit en liten bit på väg. Dessutom har jag fyllt hela frukttorken med vindruvor så att det luktar gammal öl i hela boden – men om några dagar har jag ekologiska och extremt närodlade russin.

2 kommentarer:

gittan sa...

Jag har en tork liknande din som jag anv. till tomater förra sommaren. Läste överallt på nätet och kom fram till att det var viktigt att tomaterna var riktigt torra för att inte de skulle mögla. Mina tomater går inte att anv. eftersom de är stenhårda! Mjuknar inte alls när de läggs in i olja som det stod att de skulle göra :( Har du möjligtvis provat att torka mer än druvor?

LINDA sa...

Hej!

Jag har torkat chili och tomater. Mina tomater blev riktigt fina, men jag har endast torkat fasta sorter som "är till" för att torkas. Jag körde på väldigt låg värme. Jag tänkte låta mina ligga luftigt och har funderat på om de kanske går att frysa i torkat tillstånd för att sedan kunna tas fram när det är dags för olja.

Jag har torkat chili också och det går jättefint. Det doftar fantastiskt när den torkar.

Kram
//Linda