17 september 2013

Fin bok om lökar och knölar

Jag har fått Marie och Björn Hanssons nya bok ”Lökar och knölar” från Norstedts och frossar i alla fantastiska bilder. Ååååååh, så mycket det finns som jag vill ha. Fast blomman jag fastnar allra mest för – kanadaliljan – visar sig vara både svårodlad och väldigt utrotningshotad

Jag vill så gärna odla cyklamen i trädgården och lyckas med tulpaner i kruka. Här finns massor av tips på hur jag odlar – både generellt och lite mer individuellt för de olika växtgrupperna. Frågan är bara var man får tag i alla dessa fantastiska växter och vilken skada det skulle göra på plånboken.

Men jag tänker definitivt inte nöja mig med att bara läsa – jag ska prova i alla fall något som jag inte har odlat tidigare och försöka känna mig som den alldeles nyblivna trädgårdsamatör jag numera efter vissa påtryckningar faktiskt är.

2 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

ja, visst är det mycket man vill ha! När man ser allt nytt, vackert, men även gamla godingar. T ex vill jag ha mera av Narcisser, dubbla o enkla. De ser ut som marängbakelser,när de blommar ut på våren. Har många, men vill absolut ha flera. Idag kom Flora Linneá med massor av lökerbjudanden.
Tack för alla fröer! Ska bli spännande, särskilt med Blåa Bergvallmon. Sådde du dem denna årstiden?
Längtar också redan till våren!
Kram Lena

LINDA sa...

Hej!

Jag sådde min bergvallmo i januari, tror jag. Jag gjorde i ordning en pallkrage med planteringsord utblandad med lite surväxtjord och lade ett lager såjord överst. Sedan strösslade jag över fröerna, lade ett nät över och väntade på att snön skulle lägga sig. Jag har inte gjort någonting därefter - för det är när jag lägger mig i de brukar krisa och dö. De har stått i ett halvskuggigt läge och inte ens fått vatten i sommar. Det ska bli väldigt intressant att se hur många jag har kvar i vår :)

Kram
//Linda