7 mars 2013

Pluttar i pluggarna

Det låter kanske helknäppt, men nu har jag stirrat på Snuttens pluttar bra länge och funderat på om de går att använda som gödsel. Vet inte hur mycket näring det är i kaninbajs, men det är ju frestande med hemkörd, pelleterad gödning.

Främst hamnar nog pluttarna i pallkragarna, men jag testar i mina pop up-boxar också. De är ju så besvärliga att fylla – i alla fall om man ska bottna med bra jord och toppa med såjord. Så nu har jag sått två brätten med dahlior och kattmynta. Hälften av pluggarna har två kaninpluttar i botten.

Det ska bli intressant att se om det blir någon skillnad. Hoppas givetvis att jag ska få kraftiga och fina plantor i de kaningödslade pluggarna.

8 kommentarer:

Fullblodsekologen sa...

Men åhhhh vilka härliga fyrbenta vänner du har!! Ska bli spännande att höra hur Snuttens bidrag till planteringen funkar. Ha det fint/Annelie

Rebecca sa...

Haha spännande experiment! Hoppas det funkar - då får du ju verkligen bra gödsel, och närproducerat dessutom!

Min plats i solen sa...

Det gäller att ta tillvara på det naturliga och tillgängliga kretsloppet. ;) Jag håller tummarna för att det ska göra susen. Själv använder jag kycklinggödsel i både köksträdgård och i övriga delar av trädgården och det växer så att det knakar om det. Rekommenderas varmt. :)

Kram på dig och lycka till!

Grön skön passion sa...

Det borde ju funka. Ska bli kul att följa :-)

Kram / Therése

LINDA sa...

Hej!

Lovar att berätta hur det går :)

Kram
//Linda

Anonym sa...

Spännande! Det borde ju funka tycker man. Min mormors granne brukade plocka harlortar på gräsmattan, lät dem torka och smulade ner dem i blomkrukorna. Och hennes växter blommade fantastiskt!

LINDA sa...

Härligt, då finns det hopp för min metod :)

Annamaria Kubovics sa...

Your photos wonderful and your cat too!Thanks!Welcome you!
http://anmarysmagicalworld.blogspot.hu/