9 mars 2013

Dags att börja tro

Tjohoo!!! Jag har äntligen förstått hur pop up-boxarna fungerar. Vattningsmässigt, alltså. Förra året var jag så frustrerad att jag skrev till Nelson Garden och frågade hur de egentligen är tänkta att fungera, men hon som svarade sa att hon inte riktigt visste. Sedan dess har jag varit lite sur på boxarna. Men nu, som sagt – äntligen. Hittade trixet i en bok. Det är den där kapillärkraften som jag i teorin förstår men som jag i praktiken inte litar på. När håligheterna har fyllts med jord, så är det bara att hälla vatten i underredet och vänta. Efter en stund är ytan faktiskt fuktig. Då är det bara att hälla av vattnet. Helst fantastiskt! Jag har hela tiden tänkt att det nog behövs lite rötter för att vätan verkligen ska vandra uppåt, men tydligen inte.

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Va då hälla ut vattnet skall där inte vara vatten hela tiden?
Annars torkar ju jorden.

Timjan och Kaprifol sa...

Förra året gjorde jag misstaget att så olika fröer som hade helt skilda tillväxtbehov. Det blev knepigt att bara ta ur några plantor ur boxen utan att förstöra rötterna. Men senare på sommaren sådde jag backtimjanfrön - det blev kanonbra! Nu har jag precis sått olika stenpartiväxter i boxen. Det ska bli spännande att se hur det går.

LINDA sa...

Hm ... jag kanske skulle låta vatten stå i en av boxarna och se hur det går. Jag läste mig till metoden i en bok om odling. Att ha vatten i hela tiden och slippa hälla ur vire ju smidigt, men är inte risken att det blir för blött?

Spännande med stenpartiväxter – vad har du sått?

Solsken
//Linda