3 mars 2013

Äntligen en kamin i växthuset

Jag har drömt om en kamin i växthuset i flera år. Och nu äntligen. Har hela tiden tänkt att jag ska ha en vedeldad kamin, men vill inte ta bort ett fönster för uttag till skorstenen. Vill också att kaminen ska gå att flytta på sommaren när växthuset invaderas av blommor. För en vecka sedan började jag leta kaminer och råkade få syn på en gasolkamin som ser ut som en ”en riktig” kamin. Den är dessutom flyttbar. Hoppas att den ska sprida skön värme och förlänga säsongen och kanske även förgylla småruggiga kvällar i sommar.

13 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Så fin! Lite så har jag också haft i mitt tänk, dvs nån form av värme så att man kan vistas därute tidigare på vårvintern. Ser ju jättetrevligt ut och naturligtvis väldigt praktisk.
Var kan man hitta såna? Eller har du fyndat nån annanstans än butik?
Ha det gott i "spisvärmen"! / kram Lena

Sylvia sa...

Jätte fin ! Ska i år tömma hela växthuset och börja möblera om på nytt. Har då tänkt på en liknande värmekälla som den du har hittat.Jag har samma fråga som Lena; vart har du hittat den?
/ Sylvia

Fullblodsekologen sa...

Verkligen jättefin!! Så mysigt att kunna ha även lite ruggiga sommarkvällar. Men oj vad snö du har än. Mina föräldrar bor vid Blekingegränsen och har barmark sedan ett par dagar.... Ha det gott/Annelie

Grön skön passion sa...

Åhhh! Vill också ha...;)
Samma fråga från mig. Vart har du hittat den?

Kram / Therése

Humlans Lott sa...

Och även jag vill veta var du har hittat denna lilla sötnos. En sån hade ju varit perfekt i min lilla kolonistuga!

Kram!

LINDA sa...

Ja, visst är den fin. Jag sökte på nätet och hittade namnet – det är en gasolkamin och den heter Provence. Jag hade tänkt beställa den på nätet, men då svågern arbetar i branschen kunde jag köpa den genom honom.

Solsken
//Linda

Annica sa...

Jättefin!

LINDA sa...

Tack :)

Lotta sa...

Halloj, jag använder Picasa ibland men endast för redigering. Jag hämtar bilderna jag lägger in från "Mina Bilder" Ska du åka till Kista på trädgårdsmässa?
Ha det gott,
Kram Lotta

LINDA sa...

Har inte ens funderat på det. När är den?

Lilla huset Hemma. sa...

Jag har länge drömt om ett växthus och denna bilden med kaminen fick mig att bestämma mig - jag måste ha ett! Tack :)

Anonym sa...


Så mysigt det ser ut!! Jag ville bara höra hur stort ditt växthus är och om du tycker att det ger bra värme? /Annika

LINDA sa...

Hej Annika!

Mitt växthus är på knappt 12 kvadrat. Det är enkelglas och helt oisolerat, så kaminen är mest till för myseldning kyliga kvällar. Är det riktigt kallt ute så förslår den inte så jättemycket tyvärr. Däremot så hjälper den definitivt till soliga vinterdagar när solen värmer, men inte tillräckligt för att det ska vara skönt.

Hoppas att det här ger en fingervisning :)

Solsken
//Linda