25 mars 2013

På tok för många tomater


Jaha, någon som tror att jag inte har lyckats samla på mig för många olika sorters tomatfröer i år?

Det har jag.

Om jag endast odlar tomater i växthuset så kan det nästan gå att klämma in alla sorterna. Fast då måste jag möblera om. Och det vill jag egentligen inte. Dessutom vore det ju bra om paprikorna får plats. Gurkorna och tomatillon får helt enkelt klara sig bäst de kan utomhus och melonen får jag nog strunta i.

Nya sorter som ska testas är: Brandywine, Cream Sausage, Green Grape, Kumoto, Lemon tree, Mei Wei, Oxheart, Red Pear, Principe Borghese, Selandia, Sweet olive och Tomatoberry.

Dessutom har jag min övervintrade gula plommontomat, delikatesstomten som jag tog fröer från i somras, en god tomat jag snodde fröer från i Mexiko samt frö som jag har fått. Den tomaten har inte heller något namn.

Och så de gamla favoriterna: Gardener's Delight, Golden Sunrise, Green Zebra, Incas, Red Pearl, Sun Belle, Sungold, Sunstream, Vildtomat, Whippersnapper, Yellow peareshaped och Supersweet 100.

Sådde alla utom Whippersnapper i går. Den sådde jag för någon månad sedan.

Undrar om någon av sorterna kan tänka sig att bo utomhus (tacksam för tips). Jag får helt enkelt sparka ut några sorter och hoppas på en lång och varm sommar.

6 kommentarer:

susanne sa...

Å jösses vad tomater du ska äta i sommar! ;) Jag har inget växthus, men har haft Sungold och Gardeners Delight ute på altanen mot en vägg. Visst blev det tomater, men säkert inget i jämförelse med i växthus. Beror säkert mycket på hur sommaren blir med sol och värme också. /Susanne

Mamma Mimmi sa...

Whippersnappern har alltid bott utomhus hos mig och svärfar och ger fint med frukt så. Kram Marie

Kerstin sa...

Du skulle stunta i melon i år. I år skall jag prova 2 nya melon sorter. Asiasisk melon och cantaoup melon skall ha vaten melon också den blev bra i fjor. Så jag minskar ner tomatplantorna i år. 1 minigurka skall jag ha. Hoppas du får plats med alla tomatplanter.
Du är en riktig inspirationskälla.
Kerstin F

Fullblodsekologen sa...

Jag tyckte jag hade många sorters tomater men du har faktiskt ännu fler. Härligt!! Vilka fantastiska bilder från Mexiko.
Tack för intressant komentar om odling i grus hos mig. Man lär verkligen så länge man lever. Ha en fin påskvecka/Annelie
(Blir det någon Bataviasallad till sommaren eller, typ Maravilla de Verano)?

Grön skön passion sa...

Du får koka lyxketchup och saluföra...för pengarna kan du köpa ett till växthus...fniss!
Även här börjar jag undra lite vart alla tomater ska vara.

kram / Therése

LINDA sa...

Tack för tipsen! Mamma föreslog samma sak i går, Therése - ett växthus till :)

Kram
//Linda