1 november 2012

Tomater i sovrummet

Sticklingen från min gula tomat växer så att det knakar i sovrummet. Nu har den till och med fått små knoppar. Vet inte om jag klarar av att ta bort dem. Att få små tomater mitt i vintern vore ju lite skojigt.

I groventrén står en stickling från samma planta i ett glas med vatten. Det tycks bli fler rötter för varje dag som går, så det är nog bäst att sätta även den i en kruka med jord.

Fantastiskt att växtkraften är så stor även så här års.

5 kommentarer:

monzan sa...

Oj, vad jag önskar att jag hade plats för att ta in tomater i huset över vintern. Jag blev riktigt avundsjuk på dig när du skrev om att du skördade tomater tidigt i våras!
//Monzan

LINDA sa...

Den tar faktiskt inte mer plats än en vanlig krukväxt ... i alla fall inte så här års. Den är mindre rolig framåt vårkanten när den plötsligt sätter tokfart i sitt växande. Men då går det ju att ta nya sticklingar om man vill ...

Kram
//Linda

Anita sa...

Inte visste jag att det gick att ta sticklingar av tomater ... eller förstås, man kan ju ta sticklingar på allt jag har bara inte tänkt mig "tomatstickling" liksom. Jättekul ska det bli att följa din tomat. Tänk om du får frukter tidigt i vår eller kanske redan i vinter.

Kram Anita

Anonym sa...

Gav bort en planta av Picknick-tomat och eftersom min egen gav vanliga tomater så bad jag om några frön. Lade dem i vatten för att tvätta rent dem förra fredagen och i måndags hade det kommit groddar. Hade inte hjärta att slänga dem utan lade dem i jord och nu är de 5 cm och får stå under lysröret i köket. Tycker nog lite synd om dem, de har ingen aning om att det snart är advent.
//Anita

LINDA sa...

Det går som sagt jättebra att ta sticklíngar. Spännande med nya plantor så här års, Anita! Skulle vara jätteroligt att få höra hur det går! Tomater i januari, kanske :)

Ha en skön dag!
//Linda