Från en av vistelserna hos henne – maten där är magiskt god ;) − har jag ett av mina favoritrecept som jag gärna hackar ner en chili i. Jag gjorde pannan senast nu i veckan och tänkte att fler kanske vill äta den här goda och snabblagade rätten.
Shaeens räkpanna
Hacka en stor gul lök i halvstora bitar.Fräs löken mjuk i rapsolja och smör.
Salta och krydda med 1 ½ tsk curry.
Skär en röd paprika i små bitar och hacka en chili. Blanda ner i löken.
Häll i en påse lotuswok (vilka wokgrönsaker som helst går bra, men jag älskar lotusrot).
Pressa i två vitlöksklyftor.
Rör ner 2 dl crème fraiche och låt det puttra in lite grann.
Skär en liten burk ananas i små bitar och lägg i – eller ännu hellre, använd färsk ananas.
Häll i ordentligt med skalade räkor. Jag brukar ta ungefär tre hekto. Räkorna ska bara ligga i så att de precis blir varma. Pannan ska helst inte koka sedan räkorna lagts i.
Servera med asiatiskt ris.
5 kommentarer:
Tack för fredagstips! Har haft ett liknande recept förr, men tappat bort, så detta blir det i kväll!
Ha en härlig helg!
kram Lena
Mums, det lät smarrigt. Måste testas! Hoppas du får en härlig helg, själv ska jag sälja godis. Fniss! kram
Mums vad gott det lät.
Självklart skickar jag frön till dig men jag har tappat bort din adress.
lotta.birgersson@aries.vokby.se
Ha en bra helg.
Kram Lotta
Så gott det låter! Den räkpannan kommer att hamna på mitt köksbord.
Tack för tipset!
Kram Katarina
Hoppas ni ockås gillar pannan. Själv vill jag bara ha mer och tycker att den är perfekt i matlådan.
Ha en fin dag!
//Linda
Skicka en kommentar