31 oktober 2012

En fantastisk knöl

Jag börjar få adventskänslor. Det är nog mörkret och tända ljus som gör det. Senast i går blev jag sugen på att leta fram julmusiken.

Juligast hemma hos oss just nu är amaryllisarna som har börjat växa. Årets sorter heter Evergreen, Dynamite och Lovely Garden. Den första och den sista har jag odlat tidigare och de har blivit riktiga favoriter. Evergreen får smala, ljust limegröna kronblad och Lovely Garden är en miniamaryllis som kan ge flera stänglar med röda blommor. Dynamite är en ny sort för mig och jag minns faktiskt inte varför jag föll för den – hoppas det blir en trevlig överraskning.

Knölen på bilden, eller kanske snarare knölarna, är Lovely Garden. Är hittills riktigt nöjd med exemplaret och hoppas på en riktigt fin amaryllis när den väl slår ut!

5 kommentarer:

Anita sa...

Wow! Vilken amaryllislök! Den var imponerande. Kul att du också driver upp dina amaryllisar själv. Det är första gången jag provar så jag vet inte hur jag kommer att lyckas. Dina sorter låter härliga när du beskriver dom. Om jag lyckas i år ska jag lägga dom sorterna på minnet.

Ha det gott och mys på i höstmörkret. Innan vi vet ordet av får vi börja pynta till advent.

Kram Anita

LINDA sa...

Ja, visst är den otrolig! Är säker på att du kommer att lyckas jättebra. Första gången jag skulle driva upp egna amaryllisar glömde jag bort dem i vattenbadet i tre dygn. Luktade skumt om dem, men det gick ändå ;)

Kram
//Linda

Anita sa...

Dom är otroligt snygga dina amaryllisar. Jag tittade faktiskt på Evergreen när jag skulle beställa. Valde mellan den och 'Tres Chic' och till slut blev det den sistnämnda. Men nästa år blir det definitivt 'Evergreen'.

Skönt också att höra att man kan misshandla dom lite och att dom verkar klara till sig ändå :)

Kram
Anita

Lotta sa...

Wow, vilken lök!! jag måste nog investera i några också! Amaryllisar hör verkligen till mina julfavoriter.
Ha det så gott!
Kram Lotta (och självklart är jag sugen på en toamatplanta till våren)

LINDA sa...

Hoppas du hittar fina sorter :)

Kram
//Linda