10 juni 2012

Underbara aklejor

Jag tycker så mycket om alla mina aklejor. Men nu börjar de sjunga på sista versen. Den jag tog in tidigt i våras och använde som krukväxt har redan gett mogna frön som jag i går strödde ut i jordrundeln kring plommonträdet. Ser fram emot att få se vad det blir för nya korsningar nästa år.

7 kommentarer:

Jaget sa...

åhh min favoritblomma är akleja. har lite olika sorter om du skulle vilja byta frö med mig i höst

LINDA sa...

Hej!

Jag byter gärna fröer, men med tanke på att det är aklejor kan det ju bli vad som helst. Fast det är klart - vi har ju olika ursprung som korsar sig med varandra i våra trädgårdar, så det kanske blir spännande nog :)

Ha det så gott!
//Linda

Monzan sa...

Aklejor är verkligen underbara. I år så har jag fått en rosa Akleja som inte fanns där förra året. Måste nog vara en blandning mellan mina fina vita och min stora besvikelse, ScharlakansAklejan som jag trodde skulle vara djupröd, men när den väl visade sig efter två år, så var den dassigt röd och väldigt "klen"
//Monzan

LINDA sa...

Åh, en djupröd akleja - det skulle vara något!!! Förstår din besvikelse. Jag köpte en luktärt förra året som skulle vara riktigt röd. Jag gick nästan omkring och surade lite innan den ens hade börjat blomma, eftersom jag misstänkte att fröfirman hade lekt lite väl mycket i Photoshop. Men den är faktiskt riktigt röd - kanske inte fullt som röd som på fröpåsen, men tillräckligt för att jag skulle bli nöjd :)

Trevlig kväll!
//Linda

Maribel sa...

Den färgen har jag inte sett förut, den är fin.

LINDA sa...

Ja, visst är den härlig! Köpte den för 15 kronor på en liten plantskola i närheten förrförra sommaren.

Ha det så gott!
//Linda

Anonym sa...

Akleja är lite av ett ogräs tycker jag. Jättefin, men oj vad den sprider sig! När vi flyttade in i huset -07 fanns den i rabatten. Nu har en flyttat in i en kruka som stod tom, en har kommit upp mitt i gräsmattan, en vid grindstolpen....Men de är fina och jag älskar allt som är grönt och växer så de får vara kvar. Lite svårt att klippa gräset bara ;)
/Christine