11 juni 2012

Röda, söta gubbar

Nej, jag har fått liljebaggar i jordgubbslandet, var min första tanke när jag såg något rött långt in bland alla blad − jag som inte ens (peppar, peppar) har baggar på liljorna i år. När jag tittade närmare blev jag riktigt förvånad. Årets första jordgubbar är mogna. Inte halvmogna med vit topp, utan riktigt genommogna och så söta att jag nästan kan svära på att aldrig mer köpa sura på tok för tidiga gubbar från affären. Åh, vilken härlig säsong som väntar!

7 kommentarer:

Monzan sa...

Helt fantastiskt! Jag som blir glad bara jag får några över huvudtaget, det är första året som jag har gibbplantor som blommar och klarar sig ifrån att bli uppätna av rådjuren.
Å andra sidan så kan jag inte svara på om det är tidiga eller sena gubbar jag har, för det är rakt igenom ärvda plantor och om man frågar Malmsten vad det är för sort så tror jag inte att det ger något, för moderplantan är ifrån tidigt 70-tal!
//Monzan

Kerstin sa...

Härligt med första jordgubben! Vi hade vår första den 13 juni förra året, så jag hoppas och hoppas att de kommer snart, men än så länge är där bara massa gula gubbar...

LINDA sa...

Ja, visst är det underbart! Funderar nästan på att gå hem, lägga på ett lager pallkrage till och lägga dit en fönsterruta ... vill ha fler mogna NU!

Solsken
//Linda

Lotta sa...

Mums! det är svårslaget med egna jordgubbar och egen färskpotatis!
Ha en bra dag!

LINDA sa...

Jag var tvungen att se efter - förra året var gubbarna tydligen fem dagar tidigare - den 5 juni i stället för den 10 juni (det var i går jag plockade de tre gubbarna på bilden).

Veronica sa...

Oj ! redan?? Jag satte lite fådda plantor förra året så iår är första gången jag kan plocka jordgubbar på tomten... men det är långt dit!

//Veronica

LINDA sa...

Men tänk så härligt det är när det väl är dags :)

Solsken
//Linda