17 maj 2012

Sparris till middag

Jag tycker att det går trögt med sparrisen i år. Men så är ju värmen rätt trög den också. Hittills har jag endast kunnat plocka enstaka sparrisstänglar och de har genast försvunnit in i munnen – tycker ju att rå sparris är väldigt gott. I dag har jag dock äntligen kunnat plocka en liten bukett som känns stor nog att koka till middag. Lax, amandinepotatis och hollandaisesås står på menyn – godare ”tilltugg” till sparris finns inte, tycker jag.

4 kommentarer:

Monzan sa...

Har aldrig prövat rå sparris. Får göra det i morgon. I morgon ska jag skörda den första sparrisen har jag tänkt.
Vad gott det låter med lax och sparris!
//Monzan

Lotta sa...

Himmel såå gott!
Lotta

LINDA sa...

Ja, visst är det gott med sparris!!! Hur gick det med din sparris, Monzan? Lotta, jag vet att det finns en familj inte så långt ifrån där du bor som har ett (i mina ögon) gigantiskt sparrisland! Jag har 16 plantor, men de har nog fyra eller fem gånger så många!

Kram
//Linda

LINDA sa...

Ja, visst är det gott med sparris!!! Hur gick det med din sparris, Monzan? Lotta, jag vet att det finns en familj inte så långt ifrån där du bor som har ett (i mina ögon) gigantiskt sparrisland! Jag har 16 plantor, men de har nog fyra eller fem gånger så många!

Kram
//Linda