19 maj 2012

Örterna är på plats

Så där, nu är örtkryddorna planterade i sina rutor: rosmarin, gräslök, kinesisk gräslök, slätbladig- och vanlig persilja, grekisk oregano, kryddsalvia, fransk dragon, marockansk mynta, citrontimjan, chokladmynta och citronmeliss.

9 kommentarer:

gunsan sa...

Så fint det blev och så många goa kryddor.MVH

Veronica sa...

Jag hittade din blogg och blev glad :) Kul att läsa....klart jag blir följare!! Ha en supersöndag!

//Veronica

LINDA sa...

Ja, visst blev det! Ska bli jättespännande att testa kryddorna!

Så roligt, Veronica. Varmt välkommen. Hoppas du får en riktigt trevlig fortsatt helg också. Nu ska jag gå in och se om det finns någon blogg som du står bakom :)

Solsken
//Linda

Jo sa...

Snajsigt! Den där lådan kommer du få stor nytta av i sommar!
Vilka fina sorter Rudbeckia du tipsade om! Har du sådana så skulle jag vara väldigt intresserad av fröbyte, jag har inte sett köpefröer någonstans! :)

LINDA sa...

Ja, visst är de fina!!! Jag tror att de är hybrider, men om det går att ta fröer, så ska jag verkligen försöka göra det och skicka till dig :) Jag fick tag i tomato soup genom att tjata hål i huvudet på en plantskoleägare. En dag när jag kom såg hon förnurlig ut, drog i väg med mig till ett hörn och där stod det en låda med de eftertraktade :) Gissa hur glad jag blev!

Kram
//Linda

Mia sa...

Jätteläckert, och snyggt det blev :)
Många kryddor jag aldrig testat, borde kanske vara mindre feg och prova nåt nytt ....
Mia

LINDA sa...

Tack Mia! Jag är lite skeptisk till vissa av kryddorna - är nog mer intresserad av att ha ett kryddland än av att äta kryddorna. Men hittills har jag testat citrontimjanen och den blev succé - supergod!

Solsken
//Linda

Frejda sa...

Vilken listig låda! :-)

Det verkar som om du har användbara örter till mycket. Det är väl chokladmyntan jag inte skulle veta vad jag skulle göra med.

Jag brukar gå ut i varma sommarkvällar och klippa lite örter här och lite där och sedan blandar jag dem med färskpotatis, olivolja och flingsalt och kör i ugnen tills potatisara är som små guldbruna kulor. Så gott till grillat och man vet aldrig vilka örtsmaker som dominerar. :-)

LINDA sa...

Jag vet inte riktigt heller vad jag ska använda chokladmyntan till. Det var grannarna som tipsade om den och tyckte att den var så fantastisk. Jag får be dem skörda, helt enkelt, eller be om tips på vad jag ska göra med den :)

Ska testa ditt recept - låter jättegott. Tycker inte om potatissallad (i alla fall inte varianten med vitt klet) och älskar när jag får tips på annat att ha till grillat :)

//Linda