23 april 2012

Här ska det bli gojibär!

Jag älskar gojibär. Maken tycker att de är beska, men jag gillar att de inte är lika söta som russin. Har en påse på jobbet och häller dem över bananskivorna jag brukar ha i yoghurten på morgonen. Synd bara att de är så dyra. Fast nu har jag skaffat mig en egen buske. Köpte den på en plantskola i går. Och i förrgår sådde jag frö till gojibär – eller bocktörne, som växten kallas. Det ska bli jättespännande att se hur det går med sådden. Är också nyfiken på om plantan kommer att blomma i år. Tänk att kunna skörda sina egna gojibär!

7 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Spännande med egenodlade gojibär. Kul att du hittade en buske - då kanske du kan plocka bär redan till höst? Jag tycker också att de är så goda...

Kram

Lotta sa...

Vad spännande att se hur det går och vad nyttigt det kommer att bli!
Ha en bra dag.
Lotta

Anonym sa...

Oh så spännande! Jag kan hålla med din man om beskan i torkade gojibär, men jag brukar köpa frysta gojibär och de är inte alls lika beska. Färska är säkert lika gott!

Mamma Mimmi sa...

Älskar också att använda gamla fina konservburkar till växterna.

LINDA sa...

Ja, tänk om det faktiskt blir bär till hösten. Det skulle vara jättehäftigt!

Har aldrig sett frysta gojibär - måste kolla efter det i disken!

Den här konservburken fick jag på en grekisk restaurang. Ska till den restaurangen i kväll och hoppas att de vill bli av med fler storkonserver :)

Kram
//Linda

Fru Fruktsalll sa...

De frysta bären brukar finnas i en blandning med havtorn (också tokigt goda!), björnbär och vinbär. Finns på Ica och Willys och säkert på fler ställen.

LINDA sa...

:)