24 april 2012

Dags att så gurka

Så där, då var gurkorna sådda – Xin Tai, Suyo Long och Long Green Ridge. Jag har varit så fokuserad på tomaterna, att jag nästan höll på att glömma bort gurkorna. Och problemet med alla tomater jag sått är att gurkorna inte kommer att få plats inne i växthuset, så i år ska jag nog testa att ha gurkorna utomhus. Riktigt spännande ska det bli.

8 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Funderade ett tag på att så gurka.Men min grannfru brukar ha det i sitt växthus och jag brukar få av henne.Hon får blomplantor av mig.Bra det där att ge och få.MVH

LINDA sa...

Åh, det låter ju perfekt!

//Linda

monzan sa...

Jag har prövat att ha gurka utomhus, funka inget bra. I och för sig var det gurka avsedd för växthus, kan ha berott på det!
//Monzan

monzan sa...

Men herregud, vad negativ min kommentar lät. Och så skickade jag i väg den precis i det ögonblick som jag insåg hur illa skrivet det var! Självklart så hoppas jag att du får en stor och riklig skörd!
//Monzan

LINDA sa...

Ha ha ha, jag tog det inte alls så. Men det är klart, en dålig sommar kan sabba gurkorna. Det vore dock skönt att slippa ha dem slingrande i växthuset. Både xin tai och suyo long ska fungera på friland, så jag hoppas :)

Kram
//Linda

Mamma Mimmi sa...

Gurkor ska det bli här också - fröna står och väntar. Mina Whippersnapper har växt på bra och ser fina ut. De har inte fått någon speciell TLC, men en kork krukväxtnäring i vattnet brukar jag unna mina tomatplantor. Hoppas dina tar sig!

Jo sa...

Spännande med "ute-gurkor"! Tack för påminnelsen om att man ska så gurka, det måste jag ju också göra till vårt nya växthus! :)

LINDA sa...

Hm ... jag kanske ska ta och gödsla lite :)

Lycka till, Jo!

Ha en fin dag!
//Linda