22 april 2012

Första sparrisknoppen

Innan jag gick in i går tittade jag till mina odlingsklockor, och trots kylan så har en första sparrisknopp tittat upp ur jorden. Så härligt! Och så gott det ska bli. Borde vänta på att fler ska visa sig, men jag kommer nog inte att kunna hålla mig.

6 kommentarer:

Laura sa...

Vad?! Lucky you!! Jag har gått och letat flera ggr om dagen efter livstecken i sparrisbädden. Måste t.o.m. erkänna att jag har även försiktigt grävd i jorden på ett ställe som var lite förhöjd i hoppet om liv, med där fanns det inget... :)

Frejda sa...

:-) Det där blir mums när de blir stora. Jag får vänta ett par-tre år på att smaka på mina som jag frösådde i år. Men den som väntar på något gott ...

Lotta sa...

Härligt och jag har skördat första rabarbern så det finns gott om hopp!!!
Lotta

LINDA sa...

Ha ha, Laura. Det var nära att jag också började gräva :)

Hur lång tid tog det innan dina tittade upp ur jorden, Frejda? Mina sparrissådder är just sådder. Inte ett endaste livstecken har visat sig :(

Åh, har din rabarber kommit så långt, Lotta! Av sig själv, eller har du något knep? Kanske borde ha ett stånd intill husväggen där det är varmt och inte längst ut i trädgården där det kommer åt att blåsa som mest.

Trevlig kväll!
//Linda

Lotta sa...

Hej igen, jag sådde chilisar och paprikor i början av januari och rabarbern står i ett skyddat läge vid en husgavel, den jag har på trädgårdslandet är inte lika stor.
Ha en fin vecka.
Lotta

LINDA sa...

Aha, då förstår jag :)

//Linda